BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.400,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çünkü mutluluk sofradan doğar!

Size bir haberimiz var; mutluluk kesinlikle bulaşıcı bir duygudur ve en yaygın olarak da lezzetli sofralarda yaşanır!

Abone ol

Size bir haberimiz var; mutluluk kesinlikle bulaşıcı bir duygudur ve en yaygın olarak da lezzetli sofralarda yaşanır!

Öte yandan aile sofralarından aşina olduğumuz lezzetleri sırf aklımıza getirmek bile bizi mutlu kılmaya yeter. Muna Mutlu’nun kaleme aldığı ve ismiyle müsebbip Mutlu Tarifler mutluluğu damaklarda başlatıp kalplere taşıyan lezzetler içeriyor. Tam 102 tarifin yer aldığı Mutlu Tarifler’de Perde Pilavı’ndan Konak Kebabı’na İç Pilav’dan Bademli Kuzu Kebabı’na dek çok sayıda ana yemek ile çok çeşitli börek ve poğaçadan pide ve pizzalara dek tuzlu çeşitlerine; farklı türde salatalardan tart ve paylara; tatlı-tuzlu kurabiye çeşitlerinden kek, pasta ve tatlılara dek ‘mutlu’ bir sofrayı düşündüğünüzde aklınıza gelebilecek pek çok seçenek yer alıyor.

başliksiz-1.20141110160820.jpgİster kalabalık ve mutlu aile sofraları ister neşeli misafirliklere eşlik eden çay saatleri için seçebileceğiniz birbirinden lezzetli tatların yer aldığı kitabın en önemli özelliği her bir tarifin pratik, sade, net ve kısa bir şekilde hazırlanıp anlatılıyor olması… Kolaylıkla bulunabilen malzemelerden ve son derece pratik bir şekilde hazırlanan bu tatlar, her birimizin kalbinde yer etmiş mutlu aile sofralarının aşina lezzetlerini en mükemmel ve kolay biçimde hazırlayabilmemizi sağlıyor.

Büyük boy, lüks cilt, birinci kuşe kağıt, zarif ve şık bir forma sahip olan kitapta yer alan tariflere eşlik eden profesyonel fotoğraflar da sayfalara yalnızca bakarken dahi damakları sulandırmaya yetiyor! Muna Mutlu kitabı hazırlayış nedenini ise şöyle açıklıyor; “Bu kitabı profesyonel amaçlar için hazırlamadım. Çocuklarıma ve sevdiklerime benden kalıcı bir hatıra bırakmak istedim. Bir akşam yemeğinde oğlumun ‘Anne, bunların tarifini yaz ne olursun; yaşlanınca unutursun,’ demesi beni çok şaşırtmıştı ve bu naçizane kitabı oğlumun bu sözlerine ithafen çıkarttım. Bir aile öyküsüyle doğan ve aile sıcaklığını taşıyan Muna Mutlu’nun Mutlu Tarifler’i, gerek içeriğinin profesyonelliği gerekse de şık sunumuyla ama öncelikle hepimizin kalbinde zihninde yer etmiş olan ev lezzetlerinin damağımızda saklı duran mutluluk hücrelerini uyandırmasıyla okurunu mutlu edecek!

Mutlu Tarifler

Muna Mutlu

Profil Yayınevi

214 Sayfa

35 TL