BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Bunların yaptığı insanlık ayıbı!

İnsan tacirlerinin rehin tuttukları İranlı hamile kadına nasıl işkence yaptıkları operasyonda ortaya çıktı. Kadın bebeğini düşürmüştü.

Abone ol

İstanbul’da, uluslararası insan kaçakçılığı yapan şebekeye düzenlenen operasyonda 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı. 9 ay önce 3 İranlı’yı kaçırarak ayaklarından zincirleyen ve 38 gün rehin tutan çete, hamile olan rehinenin de bebeğini düşürmesine neden olmuştu.

Olay şu şekilde meydana geldi: Avrupa’ya gitmek için İran’dan İstanbul’a gelen Pervane Velizade, eşi Halil İbrahim Muaazin ve Amin Ali Mardanı kimliği meçhul şahıslar tarafından kaçırıldı. İran’daki ailelerinden kaçırılan kişiler için 20 bin Euro fidye istendi. Olayın  İstanbul polisine aksettirilmesi üzerine polis operasyona başladı. Şile’de bir villada tutuldukları tespit edilen 3 iran uyruklu rehine çelik yelekli polislerin düzenlediği baskınla kurtarıldı. Fidyeyi almaya gelen 3 zanlı suçüstü yakalandı.

30 GÜNLÜK REHİNE

Gasp Büro Amirliği tarafından sorgulanan zanlılar Harun D., Mehmet Ö. ve İbdisam B. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
38 gün boyunca ayaklarından zincirlenerek rehine tutulan Pervane Velizade, nasıl rehine tutulduğunu şöyle anlattı:
İsveç’e gitmeye çalışırken dolandırıldık. Parasız kalınca İstanbul’da bir kafeterya açıp işlettik. Yaklaşık 3 ay çalıştık. Daha sonra yurtdışına götürebileceklerini söyleyen kişiler bizi kaçırdı. Ayaklarımızdan zincirleyip 38 gün boyunca bir evde tuttu. Her gün ölüm korkusuyla yaşadık. Sadece ölmeyecek kadar yemek veriyorlardı. Bu yüzden çocuğum düştü. Kurtulduğumuza çok sevindim.”

ÇETE ÜYELERİ SESSİZ

Asayiş Şube Müdürlüğü 9 ay takip ettiği diğer çete elemanlarını önceki gün yaptığı operasyonla gözaltına aldı. Fatih’te 8 ayrı adrese yapılan baskınlarda adam kaçırma ve uluslararası insan ticareti yaptığı tespit edilen 2’si kadın 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 16 pasaport ele geçirildi. Filistin uyruklu Muhammet Ahmet E., Fas uyruklu Lachgark K. ile Aliyana P., Nosbah Y. Cezayir uyruklu Sayit Ahmet A. ile Mehmet Y., Necmettin D. Ahmet Ç.’nin  sorguları tamamlandı.
Avrupa ülkelerine gitmek için gelen yabancı uyruklu kişileri deniz veya karayolu ile yurdışına çıkaran şebeke elemanları ifade vermeyerek susma haklarını kullandı. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.