BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.523,23
HABER /  GÜNCEL

Orhan Pamuk, İngiliz gazetesinde ne yazdı?

Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk, İngiliz The Guardian gazetesindeki makalesinde Türkiye'nin değişen yüzüne dikkat çekti.

Abone ol

Ünlü yazar Orhan Pamuk, İngiliz The Guardian gazetesinde Türkiye'yi yazdı. Nobel ödüllü Yazar, makalesinde Türkiye'nin değişen yüzüne dikkat çekti. Türkiye'nin yavaşlayan AB süreci ile ilgili yakın zaman için bir çözümün görülmediğini yazan Orhan Pamuk, "Türkiye artık eskisi gibi fakir ve ordu tarafından yönetilen bir köylü toplumu değil. Tam aksine güçlü sivil toplumlarının olduğu dinamik bir ülke" yorumunu yaptı.

Ordu, bazı medya grupları ve aşırı sağcı siyasi partilerin müzakereleri sabote ederek Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olduğunu belirten Pamuk "Aynı oluşum, ben dahil bir çok yazara karşı soruşturma açılmasını tetikledi. Bazı yazarlara silah sıkan, misyoner ve Hıristiyan din adamlarını öldüren de yine ayın oluşum" dedi. Pamuk, Türkiye'nin Fransa'yı örnek aldığını, ancak Fransa'nın bugün Türkiye'nin AB üyeliğini karşı çıktığını, bunun da Türkiye'de hayal kırıklığına neden olduğunu yazdı.