BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan TSK'ya muhtıra!

Bülent Arınç, Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan 27 Nisan bildirisinin kaldırılmasını isteyerek bildiriyi sahiplenmenin TSK'ye faydası olmadığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Arınç, Genelkurmay'ın internet sitesinde yer alan 27 Nisan bildirisinin kaldırılmasını isteyerek bildiriyi sahiplenmenin TSK'ye faydası olmadığını söyledi. Arınç, türbanlı milletvekili adayı konusunda da "Bir gün mutlaka olmalı. Ancak biraz daha beklenmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kanaltürk televizyonunda gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Arınç, Genelkurmay sitesinde hâlâ bulunan 27 Nisan bildirisi için "27 Nisan'daki gece yarısı bildirisine hükümetin verdiği cevap çok güzel, hem de sivil asker ilişkilerinde bence bir dönüm noktası oldu, sonrası geriye dönüş değil" dedi. Arınç, "Böyle bir yazının belli bir yerde muhafaza edilmesinin doğru olmadığını" belirterek "27 Nisan bildirisini sahiplenmenin Silahlı Kuvvetler'e de bir faydası yok. Bunun o sitede durmasının hiçbir yararı yok. Bu bir cesaret konusu değil" dedi.

Arınç, "28 Şubat 1000 yıl sürecek" diyen eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun yeğeni 1. Ordu Kamutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmasıyla ilgili olarak da "Hiçbir yoruma gerek yok. Akrabalık bağlarına da gerek yok. TSK kendine yakışanı yapmıştır. Bu alkışlanacak bir davranıştır" dedi.

TÜRBANLI ADAY BİRAZ BEKLEMELİ

Arınç, partisinin 12 Haziran seçimlerinde türbanlı milletvekili aday göstermesinin zor olacağını, türbanlı adayın bir süre daha beklemesi gerektiği mesajını verdi. Arınç, şunları dedi: "Evet, bu mutlaka olmalı. Ama parti olarak böyle bir aday şimdi gösterilmeli mi, çünkü aday gösterirseniz seçilecektir ve parlamentoya girecektir bu konuda hemen 'evet' diyemiyorum. Bazı kaygılarım, endişelerim var. Zamanı gelmeden çiçek bile açmıyor.

Bir gün mutlaka olmalı ve her şeyin bir ilki var. Bunun Türkiye'de ne laiklikle ne rejimle hiçbir ilgisi de yok ama Türkiye'de geleneksel korkular, vehimler, sıkıntılar var. Siyaseti güçleştirmemek adına biraz daha beklenmesi gerekir diye düşünüyorum"