BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan canlı yayında PKK itirafı

Bülent Arınç çözüm sürecinin başarıya ulaşması adına bilerek silahlı PKK'lılara dokunulmadığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde müzakelerin sonuca ulaşması için askerin karakol önünden geçen silahlı PKK'lılara dokunmadığını söyledi.

Arınç, NTV'de katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"MEĞER ONLAR ALAY EDİYORLARMIŞ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ateş edilmezse asker de ateş etmesin" açıklamasının olduğu hatırlatılan Arınç, şunları söyledi:

"Bizim prensibimiz zaten bugüne kadar onlar ateş etmedikçe, eylem yapmadıkça biz yapmayacağız idi. Bunu biz son güne kadar, 10-15 gün evveline kadar hep uyguladık. O yüzden bizi halk da eleştirmiş olabilir, 'Bunlar silahlarıyla her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.' Halkın şöyle söylediğini biliyorum, 'Üzerinde silah olan PKK'lı teröristler karakolun önünden geçiyorlar, onlara el sallıyorlardı. Asker de onlara hiçbir şey yapmıyordu.' Durum biraz böyleydi. Ama bunun bir tek sebebi vardı, tekrar terörün hortlamaması, siyasi görüşmelerin, müzakerelerin sonuca ulaşması. Meğer onlar alay ediyorlarmış. Yani el sallarken, 'Biz buradayız bak, sen de bize karışamıyorsun.' Artık böyle değil, 5 kuruşa simit devri geçti. Böyle olmayacak, olmaması da lazım."

arinc.20150803150525.jpg

"SİNSİ BİÇİMDE KULLANDILAR"

Çözüm Süreci'nin bölgede sosyal hayata olumlu katkılarını anlatan Arınç, "Fakat onlar bunu yeniden güçlenmek, silahlanmak, serhildan için fırsat kollamak, devrimci halk ayaklanması için uygun ortamı bulmak amacıyla sinsi bir biçimde kullandılar" dedi.

O zamanki düşüncelerinin "terör örgütü eylem yapmadıkça biz de operasyon yapmayacağız" şeklinde olduğunu aktaran Arınç, "ama onlar bu süreci tamamen ileriye bir hazırlık ve hükümeti en zayıf anında vurmak üzere bir operasyon olarak düşündüler" ifadelerini kullandı.