BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hong Kong'da 'Meme silah değildir' protestosu

Hong Kong'da bir kadının üst düzey bir polis yetkilisine"memeleriyle saldırma" suçlamasıyla hapse mahkum edilmesinini protesto amacıyla bir "Meme Yürüyüşü" düzenlendi. Cezayı "gülünç" diye niteleyen kadın ve erkekler "Meme silah değildir" dediler.

Abone ol

Hong Kong'da bir kadının üst düzey bir polis yetkilisine"memeleriyle saldırma" suçlamasıyla hapse mahkum edilmesinini protesto amacıyla bir "Meme Yürüyüşü" düzenlendi.

Cezanın "gülünç" olduğunu söyleyerek protesto eden onlarca kadın ve erkek giysilerinin üzerine sütyenler takarak ya da sütyenlerini bayrak gibi sallayarak yürüdüler.

AFP'ye hayatında ilk kez sütyen taktığını söyleyen protestocu emekli öğretmen James Hon, "Dünyaya bu durumun gülünçlüğünü anlatmak için yaptık bunu" derken bir başka gösterici Ng Cheuk-ling "Saçma sapan bir karar. Meme nasıl silah olabilir?" diye konuştu.

30 yaşındaki Ng Lai-ying adındaki kadın Mart ayında yapılan bir protesto gösterisinde başkomiser Chan Ka-po'yu göğüslerini ellemekle suçlamıştı.

Fakat mahkeme müşteki Ng'nin başkomiseri tacizle suçlayabilmek amacıyla memelerini kasten ona doğru itelediğini söyleyerek kadının aleyhine karar verdi.

Geçen Perşembe günü Ng polisin itibarını zedelemeye çalışmaktan üç ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

'Meme Silah Değildir' sloganı atıldı

Yargıç Michael Chan Pik-kiu kararını açıklarken, Ng'nin "polis memurunun kendisini taciz ettiğini öne sürmek için kadınlığını kullandığını" eğer bu cezayı vermez ise kamuoyunun "protestolar sırasında polise saldırmanın hafife alınabilecek bir şey olduğu sanısına kapılabileceğini" kaydetti.

Olayı protesto eden 200 kadar kişi dün Wan Chai'daki emniyet müdürlüğünün önündeki "Meme Yürüyüşü"ne katıldılar, "Meme silah değildir" sloganları attılar.