BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Bahçeli'ye sert şerefsiz yanıtı

Selahattin Demirtaş, çözüm süreci, PKK'ya yönelik operasyonlar ve Devlet Bahçeli'nin 'şerefsizler' çıkışı hakkında son dakika açıklamalar yaptı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreci, PKK'ya yönelik operasyonlar ve Devlet Bahçeli'nin 'şerefsizler' çıkışı hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin HDP'ye oy verenlere yönelik "İzmir'de Marmaris'te yazlıklarında yatıp, AKP'nin olmasın diye oyunu MHP'ye vermeyen; ama HDP'yi Meclis'e taşıyan zavallılar, Türkiye'nin kaymağını yiyenler, Boğaz'da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler. Şimdi, HDP ile koalisyonu kurun" sözlerine karşılık şöyle yanıt verdi:

"TÜRKÇE'Yİ KONUŞAMAYAN TÜRK MİLLİYETÇİSİ"

HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Bu Türkçe'yi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. HDP İstanbul'un en fukara semtlerinden oy almıştır. Öyle üçüncü parti olmuştur. Elbette zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır. Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler.

demirtaştan-bahçeliye-sert-şerefsiz-yaniti.jpg
HDP HEYETİ ZERGELE'YE GİDECEK

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Zergele isimli bir yere yapılan operasyonlarda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK terör örgütünün ve onun propagandasını yapan unsurların alçakça bir yalanıdır. İşin içinde görevli bir başbakan yardımcısı olarak söylüyorum ki ilk günden bugüne kadar ne içerde ne dışarı masum insanlara ve sivillere zarar verecek hiçbir operasyon yapılmadı. Hatta bazı operasyonlar sivillere zarar verebilir endişesi ile ertelenmiştir.

Gazetecilerin "TSK bombalanan bölgelerde sivillerin olmadığını açıkladı. Bülent Arınç da 'bu alçakça yalandır' dedi. Siz ne diyorsunuz?" sorusunu Demirtaş, "Bizim dünkü toplantılarımız sonrasından hava saldırılarında sivillerin katledildiği Zergele köyüne HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Gidip olay yerinde katliamın yaşandığı yerde tespitler yapacaklar. Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri veya Bülent Arınç arzu ediyorsa, gidip alçaklığı bizati yerinde görmek istiyorsa, buyursun gelsin. Alçaklık nedir, orada tespit edelim. Biz ille öyle oldu demiyoruz, gidip göreceğiz. Buyursunlar heyetimize dahil olsunlar. Raporlasınlar, Türkiye’ye de dönüp açıklasınlar. Birkaç gün sonra da raporları açıklayacağız" diye yanıt verdi.

"ERKEN SEÇİME SAVAŞ KOALİSYONUYLA GİDECEKLER"

Demirtaş, AK Parti ile CHP ve MHP arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerine ilişkin "7 Haziran'dan bu yana aslında bir koalisyon var, AKP - MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutarak, benimle yürü diyenleri Saray'ın bahçesine götürmüş durumda. Saray'ın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP seçmeni bunlara oy verdiler. Savaş koalisyonu kurulmuş durumda. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecekler. Bir an önce Türkiye seçimini yapmalı. AKP'den kalıcı kurtuluşun önü açılmalıdır. Dün yaptığımız toplantıda, tüm teşkilatlarımız hazır olduklarını ifade ediyorlar. inşallah bu seçimde AKP, Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar." dedi.