BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç CHP'ye esti gürledi!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardıcısı Bülent Arınç, Batum'un 'kağıttan kaplan' sözleri üzerine başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'asker kağıttan kaplanmış' tartışmalarının üzerini kapatmak için kendisini hedef gösterdiğini söyledi. Arınç,"Ben başkalarına benzemem. Çark etmeler, geri dönmeler, yalanlamalar Kılıçdaroğlu'na yakışır ama bana yakışmaz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk'te Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Arınç'ın hedefinde ise CHP Genel Başkanı Süheyl Batum'un 'kağıttan kaplan' sözleri üzerine başlayan tartışmalar vardı.

CHP'li Batum'un 'Asker kağıttan kaplanmış' sözlerinin ardından Kılıçdaroğlu'nun Arınç'ın Mart 2009'da Van'daki konuşmasında söylediği, "Bu emekli generaller neler yapmışlar. Dinlemeler, darbe planlayanları var. Bunlar askerlikten başka ne varsa yapmışlar. Allahtan Türkiye bu generallerin döneminde bir savaşa girmemiş" sözlerini kamuoyuna açıklamıştı.

Arınç, CHP liderinin kendisi hakkındaki açıklamalarını sert dille eleştirdi. Batum'un sözlerinin 'yanlış söz' olarak hatırlanacağını söyleyen Arınç, CHP'lilerin ise sözlere tepki göstermemesini eleştirdi.

"Önemli olan kurumu değil, içindeki yanlışları eleştirebiliriz. Ama eleştiri ile hakaret arasıdaki sınırların iyi belirlenmesi gerekir" diyen Arınç, "Kılıçdaroğlu, Batum'u kurtarmak için beni hedef gösterdi" dedi.

Arınç şunları kaydetti:

"Bu kişi sayın Kılıçdaroğlu'nun yardımcısıdır. Bu sözlerin üzerine iki şey yapılabilirdi. Birincisi 'benim yardımcımdır, haklıdır' diyebilirdi. İkinci ise 'Yanlış söylemiş' diyebilirdi. İlkini söylemedi ama ikincisi söylerken de beni hedef gösterdi. İkinci gün 'o defter kapandı' dedi. Sonra da benim Mart 2009'da Van'da yaptığım bir konuşmayı söyleyip, kamuoyunu yanıltmaya çalıştılar.

Sizin genel başkan yardımcınız doğduran TSK'yı 'kağıttan kaplan'a benzetiyor. Ben ise bazı generaller başka işlerle uğraşıyor diye uyarıda bulundum. Sen maksatlı olarak kamuoyunu yanıltamazsın. Ben asker bir babanın oğluyum. Bu kurum 1 milyon kişiden oluşuyor. Benim kurumu 1 gün bile eleştirmek aklımdan geçmez. Ama yanlış yapanları söylerim. Benim muhatabım yanlışı yapanlardır. Ben 62 yaşındayım ve söyledim her sözün, attığım her adımın hesabını veririm. Ben başkalarına benzemem. Çark etmeler, geri dönmeler, yalanlamalar Kılıçdaroğlu'na yakışır, bana yakışmaz."

BATUM'A SORUŞTURMA AÇILMASIN

'Kağıttan kaplan'
sözü nedeniyle hakkında TCK'nın 301'nci maddesi uyarınca soruşturma açılma riski bulanan Batum'un soruşturmaya muhatap olmaması gerektiğini söyledi. Batum'a 'Bedelini siyaseten ödemelidir' diyen Arınç, "Siyasetçi bu işin karşılığını siyaseten görmelidir. Batum hakkında böyle bir dava açılması onun meşhur olma hayalini gerçekleştirir" dedi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Batum'un 'kağıttan kaplan' sözlerinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in yayımladığı ve 'TSK siyasi tartışmaların içine çekilmek isteniyor' ve 'iki büyük parnin açıklamaları' sözlerinin de hatırlatılması üzerine Arınç, "TSK'yı önümüze koyup rant elde etmek yanlıştır" dedi.