BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  GÜNCEL

Buldozerler yumurtaları kırıp geçirdi

Çevreciler binlerce deniz kaplumbağası yavrusunun ve yumurtasının buldozerler tarafından ezildiğini duyurdu.

Abone ol

Çevreciler, Trinidad'ın kuzey sahilinde binlerce deri sırtlı deniz kaplumbağası yavrusunun ve yumurtasının buldozerler tarafından ezildiğini duyurdu.

Kaplumbağaların yumurtadan çıkışını izlemek isteyen turistleri çeken Grande Riviere kumsalında meydana gelen aşınmayı önlemek için çalışma başlatılmıştı.

Ancak çevrecilere göre, denize ulaşan nehrin yönünü değiştirmek için yapılan çalışmayı yürütenlerin "beceriksizliği", 20 bin civarında yumurtanın kırılıp geçirilmesine neden oldu.

Grande Riviere Çevre Örgütü'nden Sherwin Reyz, kırılan yumurtalardan sağ çıkmayı başaran yavruların ise akbabalara ve sokak köpeklerine yem olduğunu söylüyor: "Onlar ziyafet çerken, neredeyse ağlayacaktım."

Çalışma, dev deniz kaplumbağalarını izlemek isteyenler için dünyadaki sayılı merkezlerden biri olan otelin sahibinin talebiyle başlamıştı.

Piero Guerrini şimdi, ortaya çıkan rezaletten çalışmayı yürütenleri sorumlu tutuyor: "Nedense sahilin en uzak ucunu kazarak, iyi yumurtlama alanlarına daldılar."

Yetkililerin sessizliği sürerken, yumurtlamak için doğdukları yere dönmeleriyle ünlü dev deniz kaplumbağalarının Trinidad'daki çoğalma alanlarının varlığını koruyup koruyamayacağı merak konusu.