BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bugünümüz dünden daha iyi!

İsmet Yılmaz, 'Türkiye'nin bugünü dünden çok daha iyi. Birlik ve beraberlik içinde olursak, Türkiye'nin yarını da bugünden daha iyi olacaktır' dedi....

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'nin bugünü dünden çok daha iyi. Birlik ve beraberlik içinde olursak, Türkiye'nin yarını da bugünden daha iyi olacaktır" dedi.

Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin bir restorandaki dayanışma gecesine katılan Bakan Yılmaz, Edip Cansever'in "İnsan yaşadığı yere benzer, o yerin suyuna, o yerin toprağına benzer, suyunda yüzen balığa, toprağını iten çiçeğe, dağlarının, tepelerinin dumanlı eğimine..." dizelerini anımsatarak, "Bizler de Sivaslı olarak birbirimize benzeriz. Kişi de en çok kendisine benzeyeni sever. Arar bulur, bu nedenle memleket dışına çıkınca önce bir hemşehri ararız, bulunca güvenliğe kavuşur, başımız sıkıştığında hemşehrimize uğrarız" diye konuştu.

Yılmaz, "Bizim oraların deyimiyle elma dalından uzağa düşmez" diyerek, Sivas'ın doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'nin hem coğrafi, hem kültürel ve toplumsal anlamda kalbi, özeti, merkezi olduğunu ifade etti.

Yılmaz, Sivas'ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yer olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
"Sivaslı demek, memleketin tüm hesabı kendisinden sorulan kişi demektir. Bizler ekonomik bakımdan bu ülkenin en zenginleri değiliz. Memleketimiz yoksuldur, Türkiye'de en çok köy Sivas'ta... Fakat Sivas'ın önemli bir hususu var. Sivaslı sızlanmaz, derdini, fikrini bu ülkenin öz sahibiymiş gibi söyler. Bu sebeple tüm eksiğimize rağmen, kendimizi memleketin sahibi sayarız. Tabiatımız sert, 'Kış Erzurum'da doğdu, Sivas'ta ikamet ediyor' derler. Ne sebze, meyve cennetiyiz, ne de Kocaeli gibi turizmden pay alırız. Suyumuz da sert, limanımız da yok. Yatırım çekebilmek için belki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden beş, on kat fazla çalışmamız lazım. Ancak iftiharla belirtiyorum ki, Sivas'ımız, memleketimiz iyi adam yetiştirir. Sivaslılar bizim ihracat ürünümüzdür, Sivaslılar bizim markamızdır. Dünyanın her yerinde ülkesini, ilini şerefle gururla temsil eden Sivaslı hemşehrilerimiz var."

Birlik ve beraberlik mesajı

Sivas'ın hafızası olan bir şehir, tarihin yazıldığı yerlerden olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Farklılıkları güzelleştirmeyi bildi ve Sivaslı acıyı bal eyledi... Kavga etmeden, incitmeden, incinmeden yaşamanın bu günkü adı demokrasi kültürüdür, bu da Sivaslı'nın zaten sahip olduğu bir özelliktir. Türkiye'nin bugünü dünden çok daha iyi. Birlik ve beraberlik içinde olursak, Türkiye'nin yarını da bugünden daha iyi olacaktır. Bu ülke, bu devlet, bu millet, tarihi, coğrafyası, kültürü, insanı, Cumhuriyeti, demokrasisiyle bizim."

Edip Cansever'in, "Kirazın derisinin altında kiraz, narin içinde nar" dizelerini dile getiren Yılmaz, "Bizim Sivaslının içinde, yüreğinde de boylu boyunca memleketi var" dedi.

Konuşmaların ardından Sivaslı sanatçıların seslendirdiği Türkü ve Kürtçe şarkıları dinleyen Yılmaz, derneğe gelir sağlamak için satılan tanıtım CD'lerinden satın aldı.