BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.387,15
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan Esad'a uyarı!

Başbakan Erdoğan, Suriye'nin demokratik dönüşüm sürecini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Suudi Arabistan'da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin  suhuletle tamamlanması gerektiğini belirtirken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye izleme komitesi göndermesini istedi. Erdoğan komitenin Annan Planı'nın kontrolü olarak da değerlendirilmemesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdüllaziz Al Suud'un davetine icabetle Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra her iki ülkeyi de yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler üzerinde de durulduğu bildirildi.

Ziyaretle ilgili olarak Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin de halkın arzusu doğrultusunda biran evvel suhuletle tamamlanması gerektiğine de işaret ettiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Başbakanımız, Suriye'de demokratik dönüşüm sürecinin de halkın arzusu doğrultusunda biran evvel suhuletle tamamlanması gerektiğine de işaret etmiştir. Taraflar Annan Planı çerçevesinde Suriye'ye uluslararası gözlemcilerin ivedilikle gönderilmesinin büyük önem taşıdığına işaret ederek, söz konusu planın Şam yönetiminin bir oyalama aracı haline gelmesine müsaade edilmemesi gerektiğini belirtmişlerdir. Suudi Kralı'nın istirahatta olduğu Ravdatu Huraym Bölgesi'nde gerçekleşen görüşmede Suriye meselesinde de iki ülkenin görüş birliği içinde oldukları müşahede edilmiştir.”

Başbakan Erdoğan, Riyad’dan İstanbul’a gelmek üzere yola çıktı.