BIST 10.329
DOLAR 32,22
EURO 34,75
ALTIN 2.457,71
HABER /  GÜNCEL

Bugünlerde 6 şiddetinde deprem olacak!

Ve korkutan açıklama geldi. Ahmet Mete Işıkara, milyonların yüreğine korku salan o açıklamayı yaptı: '6 şirddetinde depreme hazır olun'

Abone ol

"Artık deprem ne zaman olacak sorusunu kafamızdan atıp, deprem olacak gerçeğini kabul etmeliyiz"

Böyle dedi deprem uzmanı Ahmet Mete Işıkara.. Herkesin tetikte olmasını istedi ve ürküten o açıklamayı yaptı: Bugünlerde 6 şiddetinde bir deprem yaşanması sürpriz olmayacak..

Işıkara, sadece 2009 yılında Türkiye'de 9 bin 196 deprem meydana geldiğini belirterek bunun günde 25, saatte ise 1 depreme denk olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Işıkara şöyle konuştu: "Bugünlerde 6.0'nın üzerinde bir deprem olursa sürpriz olmaz, size de sürpriz olmaması lazım. Ortada bir gerçek var. İstatistikler bunu söylüyor. 7- 8 yılda bir de 7 ve üzeri depremler olabiliyor. Onun için camilerde vatandaşlarımıza söyleyin. 'Deprem ne zaman olacak?' sorusunu kafamızdan atıp, deprem olacak gerçeğini kabul etmeliyiz. Bu ülkede saatte bir deprem oluyorsa, 'deprem olacak mı?' sorusunu sormanın bir anlamı yok. Mühim olan bu gerçeği kabul etmek ve bu gerçekle yaşamaktır. Nasıl yaşayacağız? Korunma kültürü bilincine sahip çıkarak yaşayacağız. Din adamının toplum üzerinde çok büyük saygınlığı var. Onun için bu bilgileri belli aralıklarla vatandaşlarımızla paylaşın."