BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Bugün yazarı PKK'nın planını açıkladı

PKK ve KCK seçimlere özenle çalışıyor çünkü seçim sonrası bu sistem devreye girecek.

Abone ol

Bugün sinin eski savcı yazarı Gültekin Avcı, PKK ve KCK'nın seçim sonrası için hazırladığı senaryoyu yazdı. Avcı'nın korku dolu senaryosuna göre yakında molotoflu günler yeniden bizi bekliyor. Seçimden başarı alınırsa PKK Bağımsız Kürdistan için ilk adımları atmış olacak!

SEÇİMLER KÜRDİSTAN'IN İLK AŞAMASI


BDP ve PKK'nın askeri aparatı HPG harıl harıl çalışıyorlar. HPG kadroları sınırdan geçmek için karların erimesini bekliyor. Şırnak, Cizre gibi kışın biraz daha ılık geçtiği sınır hatlarından giriş yapmaya başladılar bile.

Şehirlerde yerleşik silahlı HPG kadroları, örgütün talimatıyla yerel seçim sürecinde halkın arasına karışıp seçim çalışması yapacak.

30 Mart Yerel Seçimleri KCK'nın "Kuzey Kürdistan" rüyasının gerçeğe dönüşmesinin ilk safhası.
Zira tek taraflı uygulamaya koyacakları özerklik sistemiyle, bağımsızlığa ilk kez merdiven dayamış olacaklar.

PKK VALİ VE KAYMAKAM ATAYACAK 

Yerel seçimlerden sonra özerklik sisteminin belediyeler üzerinden hayata geçirilmesiyle beraber; PKK vali ve kaymakamlarının atamaları bekleniyor.

KCK'nın 'öz yönetim'lerindeki vergi memurları, özel idare sistemi, milli eğitim, bayındırlık görevlileri örgütçe belirlenecek. Görevliler tamamen KCK-PKK emirlerine göre görev icra edecek.

Belediye eş başkanları için onları, daimi örgüt denetimine tabi tutacak ve gizli raportif çalışmalarını örgüte iletecek gizli KCK müfettişleri de sahaya iniyor.

Böylece örgüt, belediye başkanlarının çalışmalarının örgüt hiyerarşisi içinde yürütülüp yürütülmediğini sıkı bir gözetim ve denetim altında tutmasını bekliyor.

Seçilecek belediye eş başkanlarının PKK müfettişleri, vali ve kaymakamlarından habersiz hiçbir şeye imza atmamaları öngörülüyor.

Aksi durumlar ve örgüt hiyerarşisine aykırı haller için gerekli ceza sistemleri devrede.

Yeni KCK idari yapılanmasının görev dağıtımlarında, seçimlerde etkin çalışan ve başarı gösterenlerin dikkate alınacağı biliniyor.

Bu minvalde kanaat önderleri, aşiret reisleri ve zenginleri, yanlarına çekmek için KCK idari hiyerarşisinde cazip görevler teklif etmeyi planladılar.

SEÇİM SONRASI ÖCALAN'IN DÖNMESİ BEKLENİYOR

Bölgeden gelen haberler bol molotoflu günlerin bizi beklediğini gösteriyor. 

Seçimlerden sonra Öcalan'ın kendi aralarına dönmesi konusunda yoğun bir beklenti var.

Örgüt, Öcalan'ın çıkmasıyla 'bağımsızlık hareketi'nin (iç savaş) başlaması için 'geciktirici tek unsur'un da ortadan kalkacağını düşünüyor.

Zira fiili donanım, taban, silahlanma ve altyapı artık hazır.

KCK-PKK AK PARTİ DEVAM ETSİN DİYOR 

KCK-PKK il toplantılarında AK Parti iktidarının devam arzusu dillendiriliyor.

Farklı bir parti iktidar olursa namlular bize çevrilir diyorlar.

"Çözüm süreci" olarak anlatılan süreci örgüt "Bağımsız Kürdistan" için emsalsiz fırsat olarak görüyor.

AK PARTİ ÜNİTER YAPIYI KAYBETTİRDİ 

Şunu söylemek zorundayım. Türkiye artık üniter bir devlet değildir.

Ülkesinin bir bölgesinde KCK/PKK otoritesi kadar belirleyiciliği ve etkileyiciliği olmayan, üstelik bu terör otoritesini gördüğü halde seyredip çaresiz Kürt vatandaşları örgütün takdirine bırakan bir devletin üniter yapısından bahsetmek mümkün değildir. Üniter yapı AK Parti iktidarında kaybedilmiştir.