BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mustafa Kemal öğretmene Gezi cezası!

Manisa Akhisar’da görevli öğretmen Mustafa Kemal Ayyıldız, adıyla olduğu kadar, hakkında açılan soruşturmayla da dikkat çekiyor.

Abone ol

Öğretmen, Gezi direnişine destek verdiği gerekçesiyle Kırkağaç’a sürüldü. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Atatürkçü ve laik eğitimi savunan, muhalif kimliği bilinen sendikalı öğretmenlerin türlü bahanelerle hakkında soruşturma açıldığını, Gezi direnişinin de bu süreçte bahane edildiğini belirterek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorular sordu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün soru önergesinin içeriği şöyle:

Öğretmenlere Baskı, Gezi’yle Sürüyor…
“Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesinde görev yapan Coğrafya Öğretmeni Sayın Mustafa Kemal Ayyıldız hakkında, Gezi direnişine destek verdiği gerekçesiyle soruşturma açılmıştır. Bu soruşturma sonucunda Kırkağaç ilçemize tayin edilen Eğitim-Sen üyesi Mustafa Kemal Ayyıldız’a yaşatılanlar, muhalif ve Atatürkçü kimliğiyle bilinen öğretmenlerimizin durumunu ortaya koymaktadır.

“Adınız Mustafa Kemal, Soyadınız Ayyıldız; Sürüldünüz”

Üyeleri hakkında hukuka aykırı soruşturmalar yürütüldüğünü savunan Eğitim-Sen yöneticileri, muhalif öğretmenleri sürgüne yollamak için Gezi direnişinin kullanıldığını belirtmektedir. Adı Mustafa Kemal, soyadı Ayyıldız olan öğretmenimiz, muhalif kimliği ve sendikalı olduğu bilinerek hakkında soruşturma açılmış, içi boş nedenlerle sürülmüştür.

Soruşturmalara Gezi bahanesi eklendi…
Ülkemizin birçok kentinde, özellikle sendikalı öğretmenler hakkında açılan soruşturmalar Gezi sürecinde yoğunlaştı. Öğrenciyi Gezi direnişine katılma yönünde teşvik ve notla tehdit gibi gerçekdışı iddialarla açılan soruşturmalar, sendikalı öğretmenleri sindirmek adına kullanılmaktadır. Şimdi Bakan Nabi Avcı’nın soru önergemize ne yanıt vereceğini bekliyorum…

Sakine Öz’ün soru önergesinin ayrıntıları şöyle:

Bakan Nabi Avcı’ya, Türkiye genelinde ve Manisa özelinde, Gezi direnişine destek verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan öğretmen, okul yöneticisi, hizmetli kadrosunda çalışan ve öğrenci sayısını soruyorum. 1 Haziran’dan bu yana hakkında soruşturma açılan öğretmenlerin hangi sendikalara üye olduğunu; başka okullara tayin edilen öğretmen sayısını soruyorum. Öğretmen Sayın Mustafa Kemal Ayyıldız hakkında açılan soruşturmanın hukuki gerekçesini belgeleriyle birlikte Bakanlık bize açıklamalıdır.