BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  GÜNCEL

Bugün Türk yargısının kara günüdür!

1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Balyoz Davası'nın kararı için çok sert yorumlarda bulundu...

Abone ol

Davanın 1 numaralı sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'i de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Doğan, Fırtına ve Örnek'in cezası daha sonra "Darbeye eksik teşebbüs" suçundan 20 yıla indirildi.

BUGÜN KARA BİR GÜNDÜR

Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen'in konuşmasından satır başları;

Bu kararı asla tanımıyoruz. defa en önemli olay bu karar verilirken savunma hakları ihlal edildi. Savunmanın bütün talepleri reddedildi ve avukatların dijital verilerle ilgili istemleri reddedildi. Etkin savunma yapan avukatlar hakkında suç duyurusu yapıldı.

Biz kararın bu şekilde verileceğini çok iyi biliyorduk. Günlerdir televizyonlarda bunu söylüyorduk

Ortada bağımsız bir mahkeme, bağımsız bir yargı yoktur. Tam tersi siyasi iktidarın arka bahçesi olan bir yargı var. Birkaç arkadaşla yaptığımız televizyon programında AKP’nin 2010 yılında muktedir olduğunu söyledi bu dava ile eşit zamanda. Bugün Türk yargı tarihinde kara bir gün, kara bir leke olarak alınacaktır. Böyle bir kararla meslekle hayatım içinde karşılaştığım için çok üzgünüm. Aynen burada gördüğümüz yaşadığımız şeyler ayarlanmıştır. Siyasi iktidarın arka bahçesi haline getirilmiş yargıda hakimler ve savcılar bağımsız değil. HSYK bağımsız değil. Hakimler ve savcıların atanması hükümete bağlıdır