BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Şehit kardeşini asker selamıyla uğurladı

Bingöl şehitleri gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurladı.

Abone ol

Bingöl'de meydana gelen terör saldırısında şehit olan ve kimlikleri tespit edilen askerlerin naaşları Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'nde yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin naaşları daha sonra askeri uçaklarla memleketlerine gönderildi.

Yine gözyaşı, yine nefret, yine acı... Bingöl saldırısında şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlandı...

İZMİRLİ ŞEHİTLER GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI

 Bingöl’de şehit olan Sıhhiye Er Yusuf Vural ve Jandarma Er Oğuz Şahin Kayabaş ile Hakkari Çukurca’da şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, son yolculuklarına İzmirlilerin gözyaşlarıyla uğurlandı. Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi’nde cuma namazın müteakip kılınan cenaze namazına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, milletvekilleri, bürokratlar ve binlerce vatandaş katıldı. Askerî cenaze araçları eşliğinde Türk bayraklarına sarılarak camiye getirilen şehit tabutları, musalla taşlarına koyuldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdel Özel'in de çelenk gönderirken cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı.screen-shot-2012-09-21-at-4.39.07-pm.png

Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan ve cenazesi beş gün sonra bulunan Uzman Çavuş Çiftçi'nin annesi Döndü Çiftçi, oğlunun tabutuna sarılarak herkesi ağlattı. Çiftçi, "Düşmanları sevindirmeyeceğim. Ben onu Peygamber Efendimiz'in yanına komşu olarak gönderiyorum. Güle güle git canım oğlum, Peygamberimiz'e komşu ol." dedi. Babası Satılmış Çiftçi ise, “10 çocuğum olsa yine gönderirim.” şeklinde konuştu.

screen-shot-2012-09-21-at-4.39.15-pm.png

Hakkari’de görev yapan Şehit Jandarma Er Şahin Oğuz Kayabaş ise 15 günlük izin dönüşü, terör örgütü PKK tarafından kurulan pusuda şehit olmuştu. Kayabaş’ın kısa bir süre önce de çatışmada gözünden yaralandığı, askerliğinin bitmesine ise beş ay kaldığı öğrenildi. Cenazede babası Ramazan Kayabaş, annesi Nebiye Kayabaş ve üç kardeşinin güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

screen-shot-2012-09-21-at-4.39.23-pm.png

Van'ın Çaldıran ilçesinde görev yapan 6 aylık asker Sıhhiye Er Vural da görev izniyle geldiği İzmir'den, birliğine katılmak üzere 16 Eylül 2012 Pazar günü yola çıkmış ve aynı saldırıda şehitlik mertebesine yükselmişti.

Cenaze töreni için camiye gelen Bakan Yıldırım, şehit ailelerine taziyede bulundu. Şehit yakınlarının tabutlara sarılarak ağıt yakması ve helâllik dilemeleri, gözyaşlarıyla takip edildi. Cenaze namazlarını kıldıran İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, şehitliğin önemini anlattı. Daha sonra şehitlerin naaşları, askerler tarafından top arabasına koyuldu. Tekbir getiren vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı. Şehitler, Kadifekale Şehitliği'nde dualarla defnedildi.

screen-shot-2012-09-21-at-4.39.35-pm.png

ERZİNCANLI ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]AHMET AYTEKİN-ERZİNCAN

Bingöl'de askeri konvoya yapılan roketatarlı saldırıda şehit olan Erzincanlı piyade çavuş 23 yaşındaki Ahmet Aytekin, 5 bin kişinin katıldığı törenle memleketinde toprağa verildi.

Şehit Ahmet Aytekin için Erzincan Tercan İlçesine Bağlı Kargın Beldesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkana AK Partili Yüksel Çakır. 3'ncü Ordu Hareket Yar Başkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Çevre ilçe belde ve belediye başkanları ile Kaymakamlar katıldı.

screen-shot-2012-09-21-at-3.36.04-pm.png

Seyfettin Efendi Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Kargın Belediyesi önünde şehit Ahmet Aytekin'in cenaze namazı kılındı. Erzincan İl Müftüsü Burhan İşleyen'in kıldırdığı namazın ardından helallik istedi ve şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu söyledi. Şehidin babası Ali Aytekin sakin görünmeye çalışırken ağabeyi Kenan Aytekin göz yaşlarına hakim olamadı. Namazın ardından silah arkadaşlarının omzuna alınan şehit Ahmet Aytekin top arabasına konularak götürüldü. Şehidin arkasından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen binlerce kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

screen-shot-2012-09-21-at-3.35.21-pm.png

KIZKARDEŞİNDEN AĞABEYİNE ASKER SELAMI

Şehit Ahmet Aytekin top arabasında götürülürken ağabeyi Kenan Aytekin ayakta durmakta güçlük çekerek kardeşinin fotoğrafına son kez baktı. Küçük kız kardeşi Ayşe Aytekin ise gözyaşları içerisinde ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutuna bakarak asker selamı verdi. Daha sonra her iki kardeş birbirine sarılarak ellerinde Türk Bayrağı ve kardeşlerinin fotoğrafı ile yürüdü.

screen-shot-2012-09-21-at-4.49.17-pm.png
Cenaze aracına konulan Şehit Ahmet Aytekin Kargın Belde mezarlığında beldenin ilk şehit olarak gözyaşları içinde toprağa verildi...

VAN ŞEHİDİNİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]KAYHAN KAHRAMAN-VAN

Bingöl'de terör örgütü PKK' mensupları tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman, Gürpınar ilçesindeki baba ocağında gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yükseldi.

Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Kayhan Kahraman’ın cenazesi, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Van Helikopter Filo Komutanlığı’na getirildi. Şehit er Kahraman’ın naşı burada hazır bekletilen ambulansla Van Asker Hastanesi morguna götürüldü.

Şehit er Kahraman’ın naaşı öğlen saatlerinde Asker Hastane'den alınarak uzun konvoy eşliğinde Gürpınar ilçesine bağlı Tutmaç köyünde törenin yapılacağı alana getiridi. Cenazenin alana getirilmesinin ardından Kahraman ailesinin yakınları şehidin tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Tabutun başında yaşanan izdiham müftü, köy imamı ve köylülerin araya girmesi ile önlenebildi. Ailenin yatıştırılmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas şehidin cenaze namazını kıldırıp helallik istedi. Cenaze namazını müteakiben şehit er Kahraman, aile mezarlığında toprağa verildi. Müftü Nimetullah Arvas, cenaze namazın ardından yaptığı duada, hain saldırı sonrasında şehit olan Kahraman için köylülerden helallik istedi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Şehit için cenaze töreni aile mezarlığının bulunduğu Tutmaç Köyü'nde gerçekleştirildi. Tören öncesinde yol güzergahında korucular nöbet tutarken, köyde de askeri birlikler yoğun güvenlik önlemi aldı. Van Valisi Münir Karaloğlu da 75 kilometrelik mesafeyi güvenlik nedeni ile helikopterle geldi.

Şehit er Kahraman'ın cenaze törenine Van Valisi Minir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, Gürpınar Belediye Başkanı Yaşar Fuat Atan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, kurum amirleri askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı.