BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan sonra şimdi de Abdullah Gül!

Başbakan’ın ABD gezisini iptal etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Gül de İstanbul’daki bir açılışa sağlık gerekçesiyle katılmadı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisini iptal etmesinin ardından bir sürpriz iptal kararı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi.

Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle uçak seyahatlerini iptal eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD’de yapılacak olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmaktan da vazgeçmişti. Gül’ün yerine New York’a gitmesi beklenen Erdoğan da birkaç saat önce seyatini iptal ettiğini duyurdu.

Karayolu ile İstanbul’a gelen Gül, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı dün Tarabya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün de İTÜ’nün eğitim öğretim yılı açılışına katılmadı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, açılışta yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızı davet ettim. Kendileri, ‘doktorların iki ay kalabalık ortamlarda bulunmaması ve sadece ikili görüşmeler yapabilecekleri yönünde uyarıları’ olduğunu söyledi” şeklinde konuştu.

Hürriyet'ten Mustafa Küçük'ün haberine göre basın mensupları bugün Cumhurbaşkanı Gül’ün Cuma namazını takip etmek için Tarabya Köşkü’ne gittiler. Tam bu saatlerde Cumhurbaşkanlığı sitesindeki “programlar” bölümünde “Ankara, Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi programı yoktur” yazısı yer alırken sitedeki “Cumhurbaşkanımız nerede” bölümünde ise harita üzerinde İstanbul’da görünüyor ve “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı İstanbul’da devam etmektedir” yazıyor. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ankara’da olduğu bilgisini verirken Tarabya Köşkü girişinde bulunan bayrak direklerinde iki Türk bayrağının ortasında Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu bayrak da dalgalanıyor. Teamüllere göre Cumhurbaşkanlığı forsu, Cumhurbaşkanının bulunduğu yerde asılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Gül’ün dün sabah Ankara’ya dönmesiyle ilgili olarak Hürriyet’e, “Sayın Cumhurbaşkanı, 1 Ekim’de Meclis’in açılışında yapacağı konuşmanın hazırlıklarına odaklandı” bilgisini verdi.