BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kuran-ı Kerim dersini kaç kişi alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Kuran-ı Kerim seçmeli dersini kaç kişinin seçeceğinin tahminini bildirdi

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 eğitim yasasına eklenen seçmeli “Kuran-ı Kerim” dersini, ortaokul ve liselerde kaç öğrencinin seçeceğine dair öngörüsünü açıkladı.

Bakanlık yetkilileri, dün sona eren seçimlik dersleri tercih süresini göz önüne alarak Kuran dersine ilişkin beklentilerinin ortaokulda ve liselerde yüzde 25 ve üstü öğrenci oranı olduğunu bildirdi. Yetkililer, bu derslerin Batı illerinde daha az rağbet göreceğini, ancak Doğu illeri ve taşrada daha çok seçileceğini tahmin ettiklerini de bildirdiler.

Hürriyet Gazetesi'nde Esra Kaya'nın haberine göre; Türkiye genelindeki bütün il milli eğitim müdürlüklerine seçmeli derslerle ilgili sayısal bilgileri bakanlığa ulaştırmaları talimatı verdiklerini belirten yetkililer, önümüzdeki haftalarda kesin rakamların açıklanacağını söylediler. Yeni yasaya göre, öğrenciler 5’inci sınıftan itibaren şu dersleri seçmeli olarak alabilecekler:

Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Okuma Becerileri, Yazarlık ve Yazma Becerileri, Yaşayan Diller ve Lehçeler, İletişim ve Sunum Becerileri, Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları, Matematik Uygulamaları, Çevre ve Bilim, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım, Görsel Sanatlar, Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Drama, Zeka Oyunları, Halk Kültürü, Medya Okuryazarlığı, Hukuk ve Adalet, Düşünme Eğitimi.”