BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Bugün en sıcak gün hava durumu ne diyor?

Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı bugün en sıcak gün. İstanbul , Ankara , İzmir , Bursa ve Diyarbakır yanıyor. Peki sıcaklar ne kadar sürecek?

Abone ol

TÜRKİYE bugün yılın en sıcak günlerinden birini yaşıyor. Son hava durumu tahminlerine göre sıcak dalgası Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul , İzmir , Ankara , Bursa ve Balıkesir dahil tüm illeri vurdu.  Tüm yurtta sıcaklıklar mevsim normallerinin 5-6 derece üstüne çıkmış bulunuyor. Peki neden bir anda böyle bir sıcak bastı ve haftasonunda hava durumu nasıl olacak?

İlk olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olan sıcak hava dalgası bugün bütün yurda yayıldı. Sıcaklar yarın da etkisini yoğun olarak hissettirecek.

İSTANBUL HAVA DURUMU
İstanbul'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3 derece üzerinde seyrediyor. Buna nemde eklenince hissedilen sıcaklık daha da artmış bulunuyor. İstanbul'da bugün gölgede bile hissedilen sıcaklık 36 dereceyi geçiyor. Gece de sıcaklık 23 derece civarında olacak.
istanbul-5-günlük-hava-durumu.20150709132716.jpg
İZMİR HAVA DURUMU DİKKAT!
Bugün gündüz sıcaklığı 38 derece olan İzmir'de sıcak çarpması tehlikesi var. Kentte gece sıcaklığı ise 25 derece hissedilecek.

Yaklaşık bir hafta boyunca hava sıcaklıkları, İzmir'de mevsim normallerinin 2 ila 4, Aydın ve Manisa'da ise 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek.

On gün süresince yağış beklenmezken, hava az bulutlu ve açık olacak.


izmir-5-günlük-hava-durumu.jpg

ANKARA HAVA DURUMU
Ankara'da sıcak hava dalgasını hissediyor. Ankara 'da son hava durumu raporuna göre sıcaklık 5 derece birden artış gösterdi.
ankara-5-günlük-hava-durumu.jpg

Ankara'da hava sıcaklığı gündüz 34, gece 19 derece civarında.

DİYARBAKIR YANIYOR SON HAVA DURUMU
Diyarbakır ise kelimenin tam anlamıyla yanıyor meteorolojinin açıkladığı son hava durumu raporu da serinletmedi. Zira önümüzdeki 5 gün boyunca 40 derecinin altında sıcaklık kaydı görünmüyor.
diyarbakir-hava-durumu-.jpg

BURSA HAVA DURUMU
Bursa da son hava durumu raporlarına göre sıcak hava dalgasını bugün yoğun şekilde hissediyor. Yarın daha da sıcak olacak görünen Bursa 'da gece de ısı yüksek olacak.
bursa-hava-durumu-5-günlük.jpg

KÖTÜ HABER: RÜZGAR YOK!
Batı'da özellikle Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Akdeniz’de bulunanların dezavantajı, rüzgarların çok kuvvetli olmaması olacak. Bu nedenle nem artacak ve İzmir başta olmak üzere Bodrum, Marmaris, Kuşadası’nda yaşayanlar sıcaktan bunalacaklar; bu durum yarın da devam edecek.
sicak.jpgNEDEN BU KADAR SICAK?
Bunaltıcı sıcakların iki nedeni var. Ülkemizi etkisi altına alan iki ana sistemten ilki, geçtiğimiz hafta içinde Basra ve Ortadoğu üzerinden gelip Doğu ve Güneydoğu'yu etkisi altına almıştı.

Bu nedenle şu an yurdun en sıcak bölgesi, Diyarbakır, Şanlıurfa başta olmak üzere Güneydoğu Bölgesi ve birkaç gündür sıcaklıklar 40 derecenin üstünde. Basra üzerinden gelen sıcak hava, Akdeniz’i etkisi altına alıp Güney Ege’ye doğru ilerliyor.
hava-durumu-aşiri-sicak-ankara.jpg

Bir diğer sitem ise, geçtiğimiz hafta içinde Avrupa’yı etkisi altına alan ve hızlı bir şekilde Orta Avrupa üzerinden Balkanlar'a doğru gelen sitem ki; dünden itibaren Ege’yi etkisi altına almıştı. Bugün ise, hemen hemen Marmara’nın tümü, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’yu etkisi altına alarak bu bölgelerde sıcaklıkları mevsim ortalamalarının en az 5-6 derece yukarısına çıkaracak.

MERSİN DENİZE AKTI
Akdeniz'in önemli sahil kentlerinden Mersin'de, hava sıcaklığının 33 dereceyi, nem oranının da yüzde 85'i bulmasıyla vatandaşlar, plajlara akın etti. Erdemli ilçesinde nem oranının yüzde 85'leri bulması nedeniyle sokaklar adeta boşalırken, koylar ve plajlarda yoğunluk yaşandı.

Doğal güzelliği ile dikkati çeken sahillerde, kimi vatandaşlar yüzüp serinlerken, kimileri de kumsalda kitap okumayı tercih etti. Kent genelinde sıcaklıkların etkisini sürdürmesi bekleniyor.

ANTALYA DA YANIYOR
Hava sıcaklığının 30 dereceye, nem oranının ise yüzde 58'e ulaştığı Antalya'da vatandaşlar, sahilleri ve su parklarını doldurdu.

Sıcak hava ve nemden bunalanlar, su parklarındaki kaydıraklarda eğlendi. Özellikle rüzgar sörf ve dalga havuzlarına ilgi gösteren turistler, karanlık su tünellerinde bunaltıcı sıcaktan korunmaya çalıştı. 

Bazıları da serinlemek için sahil ve parkları tercih etti. Kimi zaman denizde çocuklarıyla oyunlar oynayan vatandaşlar, kimi zaman da güneşlenerek vakit geçirdi.

HAFTA SONU SICAKLIK DÜŞECEK

hava-durumu-aşiri-sicaklar-istanbul.jpgBu arada, hafta sonu sıcaklıkların Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de 4-5 derece azalarak ortalama değerlerine inmesi bekleniyor.

İTALYA'DA SICAK HAVA ÖLDÜRÜYOR
İtalya’da hafta başından bu yana etkili olan aşırı sıcaklar ve hortum nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede kuzeyinden güneyine etkisini gösteren aşırı sıcak hava, Venedik çevresinde ani hava değişimine yol açarak hortum oluşturdu. Basına yansıyan haberlerde, kısa sürede Dolo ve Mira kasabalarını kapsayan geniş bir çevrede etkisini gösteren hortumda, 1 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 30 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ülkenin kuzeyindeki Verona kentinden bir kişi ile Sardunya adasının Cagliari kentinden bir kişinin aşırı sıcaklardan dolayı yaşamını yitirdiği bildirildi.

İtalya’nın kuzeydoğusu hortum ile sarsılırken, orta ve güney bölgeleri için meteoroloji uzmanları, çoğu yerde 40 dereceyi geçen aşırı sıcaklar konusunda halkı uyarıyor.