BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  GÜNCEL

Bu ziyaret bir dönüm noktası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ziyaretiyle ilgili, "Bu anlamda bu ziyaretin bir dönüm no...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ziyaretiyle ilgili, "Bu anlamda bu ziyaretin bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir gazetecinin, İran ile yapılan görüşmelere dikkat çekerek, "Bunların hepsi Türkiye-İran arasındaki ilişkilerin ’yeni bir başlangıcıdır’ diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
"Fransa ve Almanya ne kadar birbirlerine benzeyen ülkelerse, Türkiye ve İran arasında da benzer büyüklükte yatırımlar olabilir. Özellikle Ruhani’nin yönetiminde İran’ın ekonomik olarak dünyaya açılmasına, özel sektörün daha çok yol almasına önem verdiklerini görüyoruz. Bu çerçeve içerisinde Türk-İran özel sektörü yan yana gelip büyük işler yapabilir. Bu anlamda bu ziyaretin bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum. İmzalanan anlaşmaların karşılıklı verilen sözlerin meyvelerini hep beraber alacağız."
(İHA)