BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.383,69
HABER /  GÜNCEL

BDP’lilerden Lice protestosu

Mersin’de BDP’liler, Lice’de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ve iki kişinin öldüğü olayları, yürüyüş ve oturma eylemi yaparak protes...

Abone ol

Mersin’de BDP’liler, Lice’de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen ve iki kişinin öldüğü olayları, yürüyüş ve oturma eylemi yaparak protesto etti.
BDP Mersin İl Örgütü tarafından düzenlenen eylem için öğle saatinde parti binasında önünde toplanan BDP’liler, sloganlar atarak Lice’de Kalekol yapımının protesto edildiği sırada meydana gelen olaylarda 2 kişinin ölmesine tepki gösterdi. Merkez Akdeniz Belediyesi’nin BDP’li Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu’nun da katıldığı eylemde, BDP’liler açtıkları pankart ve dövizlerle parti önünden yürüyüşe geçtiler. İstiklal Caddesi’ne çıkarak yolu trafiğe kapatan eylemciler, buradan yaklaşık 50 metre ilerideki Özgür Çocuk Parkı’na kadar yürüdüler.
Cadde üzerinde sloganlar atmaya devam eden grup adına açıklama yapan BDP Mersin İl Başkanı Halis Değer, Lice’deki saldırının halka yönelik olduğunu belirterek, yaşananları şiddetle kınadıklarını söyledi. Failler bulunup cezalandırılıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini belirten Değer, Mersin’deki tüm barışseverleri de mücadelelerine destek olmaya çağırdı. Açıklamanın ardından caddede oturma eylemi yapan grup, yaklaşık 15 dakika oturduktan sonra olaysız dağıldı.
(İHA)