BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,06
ALTIN 2.502,95
HABER /  GÜNCEL

Bu yol birdenbire çöktü!

Gebze'de kent merkezini köylere bağlayan ana yolun bazı bölümleri aniden çöktü.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde kent merkezini köylere bağlayan ana yolun bazı bölümleri, aniden çöktü. Kimsenin olmadığı bir saatte çökmelerin meydana gelmesi faciayı önlerken, yol zamanında müdahale ile hemen trafiğe kapatıldı ve sürücüler alternatif yollara yönlendirildi.

Görenleri şaşırtan olay, bu sabah erken saatlerde meydana geldi. Gebze'yi köylerine bağlayan ve ağır tonajlı araçların da güzergahı olan Pelitli Köyü yolu, çöktü. Kimsenin olmadığı bir saatte ve hava aydınlandıktan sonra çökmenin meydana gelmesi faciayı önlerken, sonradan gelen araçlar da durumu fark edip ilerlemedi. Yaklaşık bir kilometrelik yol zamanında müdahale ile hemen trafiğe kapatılarak sürücüler alternatif yollara yönlendirildi.

Yetkililer yolda inceleme başlatılırken, burada zeminin yumuşak olduğu ve heyelan da yaşandığı belirtilerek, çökme ve yarılmaları ağır tonajlı araçların geçişlerinin tetiklemiş olabileceği belirtildi. Yol üzerinde bulunan trafik işaret levhalarının 2 metre derinliğe gömüldüğü görülürken,yolun yaklaşık 15 metrelik bölümü de tamamen çöktü.