BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL

Bu yarışın asıl galibi o oldu!

Bir jokey Veliefendi Hipodromu'na adını yazdırdı. Ancak yarış birinciliğiyle değil gösterdiği fair play örneğiyle...

Abone ol

Sezonun en önemli yarışlarından Plevne Koşusu'nda zafer jokey Halis Karataş idaresindeki Gelibolu adlı safkanın oldu, ama asıl büyük alkışı alan ve bunu sonuna kadar hak eden isim başkaydı.

Yarışın son 1300 metresinde favori olan Gelibolu ve jokeyi Halis Karataş inanılmaz bir şanssızlık yaşadı. Safkanın kantarmasının sol tarafı koptu ve bir anda Karataş'ın sol eli boşaldı. Bu, o kadar tehlikeli bir durumdu ki, süratle koşan at kontrolsüz kaldığı için savrulabilir ya da düşebilirdi. Nitekim savruldu da... Gelibolu bir an savrulup bariyerlere vurdu ancak şans eseri düşmedi...

YARDIM ELİ GELDİ

Bu sırada, kontrolsüz biçimde koşmaya devam eden Gelibolu'nun hemen sol dışında yer alan ve Eskişehirli adlı safkana binen jokey Erhan Yavuz, büyük bir fair play örneği gösterdi... Olayı fark eden Yavuz, hemen atını Gelibolu'ya yaklaştırıp, kopan kantarmanın parçasını alarak, tutması için rakibi Halis Karataş'a verdi. Böylelikle atın kontrolünü tekrar eline alan Halis Karataş da Gelibolu ile 2000 metre kum pistte 2.15,62'lik dereceyle rekor kırıp 120 bin lira ikramiyeli yarışta birinciliğe ulaştı. Eskişehirli ise dördüncü oldu.