BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Cantürk'ün çete lideriyle son yemeği

Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın ölümüyle ilgili ilginç bir bağlantı tespit edildi.

Abone ol

Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın öldüğü gün, bir kadının kaçırılması konusunda devreye girerek çete lideriyle akşam yemeği yediği belirlendi.

Bençet Oktay intihar etti mi öldürüldü mü? Sır perdesi aralanamayan olayla gilili ailesi öldürüldüğü görüşünde ısrarcı. Dosyayı yeniden ele alan polis çok önemli bir ayrıntıya ulaştı.

Milliyet gazetesi kafaları karıştıran ve sır perdesi aralanmaya çalışılan bu olayla ilgili çarpıcı bir haberi birinci sayfasından okurlarına duyurdu. Sertaç Koç imzalı habere göre üç evi zorla senet imzalatılarak alınan ve öldürülen Gönül Songur olayıyla ilgili gözaltına alınanlardan İbrahim Kesici'nin kardeşi Behçet Oktay'ın sevgilisi. 

Haberde Kesici’nin, Songur’un ortadan kaybolmasının ardından Nilgün Kesici aracılığıyla Oktay’dan yardım istediği yazılı.

Oktay’ın, Songur’un kaçırılmasıyla ilgili kendisinden yardım talep edilmesinin ardından, çete lideri Kenan G. ile birkaç defa bir araya geldiği belirlendi. Oktay’ın ayrıca, olay günü Kenan G. ve bir adamıyla birlikte Yıldız’daki bir balık restoranın akşam yemeği yediği tespit edildi. Oktay’ın gece gaç saatlere kadar süren yemeğin ardından mekandan ayrıldığı kaydedildi. 

DOSYA YENİDEN AÇILDI
Behçet Oktay, 25 Şubat 2009’da saat 02.00 sıralarında Dikmen Keklikpınarı Mahallesi 50. cadde 29 numaralı apartmanın önünde yaralı bulundu. Hastaneye kaldırılan Oktay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayı soruşturan Ankara Başsavcılığı, 20 Nisan 2009’da Oktay’ın “intihar ettiği” tespitiyle takipsizlik kararı verdi. Kararın ardından Oktay’ın ailesi, Adli Tıp, otopsi raporlarındaki tespitler ve şüpheli tanık ifadeleri uyarınca karara itiraz etti. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi de bu itirazı kabul ederek, soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.