BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Lazkiye'de kadın ve çocuklara ateş açıldığı iddiası

Suriye ordusunun, hafta sonu kuşatma altında tuttuğu Lazkiye kentinin Ramel semtinden kaçmaya çalışan kadın ve çocuklara ateş açtığı iddia edildi.

Abone ol

Suriye'de demokratikleşme yanlısı muhalifler, güvenlik güçlerinin Lazkiye'de çatışmadan kaçan kadın ve çocuklara ateş açtığını söylüyor.

Kadın ve çocukların, kentin sürekli ağır ateş altında olan Ramel semt kaçmaya çalıştıkları ve semt sokaklarında tankların bulunduğu da bildiriliyor.

Suriye hükümeti ise iddiaları reddederek, güvenlik güçlerinin silahlı terörist gruplarla mücadele ettiklerini söylüyor.

Hükümete silahlı grupların kentte barikatlar kurdukları ve binaların çatılarından güvenlik güçlerine ateş açtıklarını da belirtiyor.

Dün, kentten bir görgü tanığı, deniz ve karadan kuşatılan liman kenti Lazkiye'nin gün boyunca ateş altında kaldığını söylemişti.

Görgü tanıkları kentte en az 28 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını bildiriyor.

Birleşmiş Milletler'in bir yardım kuruluşu, kentteki bir Filistin mülteci kampının da bombalandığını ve bombalamada ölenler olduğunu da söyledi.

Türkiye sınırının sınırının 80 km kadar güneyinde bulunan Lazkiye Cuma günü yönetim karşıtı büyük bir gösteriye sahne olmuştu.

Mersin ile kardeş şehir olan Lazkiye'nin 650 bin civarındaki nüfusunun büyük çoğunluğunu Arap Alevileri oluşturuyor.

ABD Suriye karşıtı diplomasiyi yoğunlaştırıyor

Suriye'de çatışmalar sürerken ABD yönetimi konuya ilişkin diplomasi trafiğini yoğunlaştıtıyor.

ABD Başkanı Barack Obama dün gece, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Obama Kral Abdullah ile Suriye'deki durumu ve bölgesel konuları konuştu.

İki liderin 'Suriye hükümetinin kendi halkına karşı şiddet kullanımına dair derin ortak kaygılarını paylaştıkları' vurgulandı.

Açıklamada, Obama ve Kral Abdullah'ın 'Suriye rejiminin Suriye halkına karşı yürüttüğü acımasız şiddet harekatının bir an önce son bulması gerektiği konusunda hemfikir oldukları' kaydedildi.

ABD Başkanı Barack Obama dün gece, İngiltere Başbakanı David Cameron ile de telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, iki liderin Suriye'deki durumu konuştuğu belirtildi.

Açıklamada, Obama ve Cameron'ın Suriye halkının demokrasiye yönelik meşru taleplerinin karşılanması gerektiği görüşünü dile getirdiği kaydedildi.

İki liderin, Suriye hükümetinin eylemlerini yakından izleme ve önümüzdeki günlerde daha fazla adım atılması konusunda istişarede bulunma kararı aldığı bildirildi.