BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,81
ALTIN 2.416,45
HABER /  DÜNYA

Bu vakaya doktorlar bile şaştı

Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi’ne bağırsak sorunu ve karın şişliği rahatsızlığı ile giden Erdi Ergün’ün kalın bağırsağının 17 buçuk kilo ...

Abone ol

Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi’ne bağırsak sorunu ve karın şişliği rahatsızlığı ile giden Erdi Ergün’ün kalın bağırsağının 17 buçuk kilo ve 276 santim uzunluğunda olduğu belirlendi.
Son 4 yıldır kabızlık problemi yaşayan ve gün geçtikçe karnı şişen 20 yaşındaki Erdi Ergün, 2 hafta önce Özel Acıbadem Eskişehir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İhsan Oruk ve heyetinin kontrolünde ameliyata alındı. Ameliyat sırasında Oruk ve heyeti, Ergün’ün kalın bağırsağının 17 buçuk kilogram ağırlığında ve 276 santim uzunluğunda olduğunu görünce şaşkınlığa uğradı. Ayrıca rahatsızlığı süresince askere de gidip gelen Erdi Ergün’ün askerliğinin son dönemlerinde hastalığının daha da ağırlaştığı, bunun üzerine de hastaneye başvurduğu belirtildi.
Erdi Ergün’ün internet üzerinden hastaneyi bulduğunu ve hastayı son merhalesinde yakaladıklarını ifade eden doktor İhsan Oruk, "Biz müdahale etmesek müdahale edileceği pozisyona ulaşamayacaktı. Gerçekten terminal dönemine ulaşmış. O dönemde dolaşabilmesi bile bir mucize. Kendisini dinlediğimizde 3-4 yıldır olan bir şikayetten bahsetti. Son 2 yılda daha da artmaya başlamış. Bu süre içerisinde askerliğe de gitmiş ancak askerliğinin son dönemlerinde karnı iyice şişmeye ve rahatsız olmaya başlamış. Kilo kaybı mevcut ve karnı davul gibi şişmiş. Hasta bize geldiğinde yürüyemez halde idi. Ayaklarında şişmeler başlamış, bacak dolaşımı durmuştu. Kalın bağırsağın tamamen bağırsak içeriği ile dolu olduğunu gördük. Ameliyata aldığımızda beklediğimizden çok daha büyük bir bağırsakla karşı karşıya geldik. Karın duvarının iki tarafını da kaplayan 37 santimlik bir bağırsak. Uzunluğu 276 santim. Normalde bir kalın bağırsak 1,1 buçuk metre olur. Burada 276 santimlik bir uzunluktaydı" dedi.

"LİTERATÜRDE BÖYLE BİR VAKA YOK"
Ergün’ün hastalığı süresince aşırı kilo kaybettiğine değinen Dr. Oruk, "Bunun nedeni son zamanlarda yemek yiyememesinden kaynaklanıyor. Yediği zaman kusuyordu çünkü sistem tamamen dolmuş. 2 buçuk, 3 saatlik bir operasyonla bağırsak segmentini çıkardık. Kalın bağırsağı komple çıkardık ve geri kalan kısmını kapattık. Normal sistemin devam etmesi için ince bağırsağın kalın duvarını azalttık. Bu bizim çok nadir gördüğümüz, benim ilk defa gördüğüm bir durum. Literatürde hem kalın bağırsağın hem de ‘Hirschprung’ adı verilen sinir hücrelerinin öldüğü hastalığın bir arada gördüğü bir vaka yok. O kadar büyüktü ki biz bağırsağı tekrar vücudun üzerine koyduğumuzda yerleştiremedik" diye konuştu.
3 yıl boyunca tedavi olmak için birçok hastane gezdiğini ifade eden Erdi Ergün ise, "Tam teşhis koyulmamıştı. O kadar ameliyathaneye sokup çıkardılar ancak teşhis koyamadılar. Hacettepe’de doktor ameliyat edecekti, vazgeçti. En son İhsan hoca ve ekibi müdahale etti. Hepsine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Oğlunun sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getiren anne Fatma Ergün de duygularını şöyle aktardı:
"Diyecek bir şey bulamıyorum. Bu duygu anlatılamaz. Son 15 gündür çok mutluyuz. Biz bayramımızı burada geçirdik ama o bayram çift çift, kat kat oldu bize. Bayramı fazlasıyla yaşıyoruz. Her yere gittik, burası son nokta oldu. İhsan hocanın hayata döndürdüğü Konyalı amca sayesinde burayı bulduk."
(İHA)