BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  DÜNYA

BDP aile kavgalarına el atıyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere geldiği Mardin’de son aylarda...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere geldiği Mardin’de son aylarda Güneydoğu’da başlayan aileler arasındaki çatışmaları değerlendirdi.
Nusaybin ilçesi ve Kızıltepe ilçesinin Şenyurt beldesinde bulunan sınır kapılarını dolaşan Demirtaş, döndüğü Mardin’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde son zamanlarda yaşanan kan davalarını değerlendirdi. Demirtaş, bir yandan çatışmaları, savaşı ve ölümleri bitirmeye çalıştıklarını belirtirken, öbür yandan ailelerin üç metre arazi için katliam yaptığını söyledi. Son zamanlarda bölgede yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediğini belirten BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bölgenin bir çok kentinde, ilçesinde aileler arası kavgalar ve çatışmalar yaşandı. 30’a yakın insan yaşamını yitirdi. Sadece 2 ay içerisinde ortaya çıkan bu bilanço durumun vehametini gösteriyor. Bizler de parti olarak çok yakından takip ediyoruz ve bütün bu olup bitene karşı neler yapabiliriz diye tartışıyoruz. Yarın da en üst düzey yetkililerimizle özellikle Diyarbakır’daki aile kavgalarının yaşandığı yerler olan Silvan, Hazro ve Bismil’e ziyaretler yapacağız. Bu vesileyle şimdiden bir kez daha bütün halkımıza çağrı yapıyorum küçük bir meseleden veya ciddi bir meseleden arazi kavgasından çocuk kavgasına veya şu bu gerekçeden dolayı ailelerin bir birine yönelik katliamları, saldırıları asla ama asla meşru değildir. Asla haklı görmüyoruz. Bunu bir vahşet olarak tanımlıyoruz. Aileler arası bir sorun varsa partimizin çözüm gücü olduğu her yerde bizler sorunu çözmeye hazır olduğumuzu, girişimde bulunduğumuzu belirtiyoruz. Bu konuda bütün il ve ilçe teşkilatlarımızda kurulmuş komisyonlarımız vardır. BDP olarak biz aileler arası bu tür husumetleri gidermek için zaten üzerimize düşeni yapıyoruz. Bundan sonra daha duyarlı, daha dikkatli olacağız, sorun sıkıntı yaşayan hiçbir ailenin şu dakikadan itibaren birbirine silah doğrultmasını biz parti olarak asla ama asla kabul etmiyoruz. Şuana kadar yapılan bütün bu aile arası kavgaları ve katliamları da kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Birbirine karşı husumet besleyen sorun, sıkıntı yaşayan hiçbir aile yöntem olarak şiddetti, silahı asla düşünmemelidir” dedi.

"HERKES HESABINI KİTABINI YAPMALIDIR"
Herkesin hesabını kitabını yapması gerektiğini dile getiren Demirtaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu halka karşı işlenmiş en büyük suçlardan biridir. Ben açık belirtiyorum bu tür yöntemleri kullanan kim olursa olsun bütün topluma karşı büyük bir suç işlemiş kabul edilecektir. Herkes hesabını kitabını buna göre yapmalıdır. Bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil, şimdi biz bir yandan çatışmaları savaşı durduruyoruz, ölümleri durduruyoruz. Öbür taraftan üç metre arazi için, bir çocuk kavgası için aileler birbirini katlediyorlar. Çoluk çocuk bebek demeden katlediyorlar. Böyle bir vahşeti kabul etmemiz mümkün müdür? Açıkça kınadığımızı belirtiyoruz ve kesinlikle durmalıdır. Sorun sıkıntı yaşayan aileler hukuk yoluyla çözemiyorlarsa biz parti olarak hazırız, komisyonlarımız devreye girer ailelerin arasındaki husumetleri gidermek konusunda da elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız.”
(İHA)