BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  SAĞLIK

Bu uyarı köpek sahipleri için Salyasına dikkat edin

BELÇİKALİ bilim adamı köpek salyasının insan sağlığı üzerindeki etkisini araştırdı. Vücuttaki açık yaraların köpek tarafından yalanması sonucu ölümlerin gerçekleştiğine dikkat çeken bilim adamı hayvan sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Abone ol

BELÇİKA'daki Namur Üniversitesi mikrobiyoloji uzmanlarından Prof. Dr. Guy Cornelis, köpek salyasının insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştırdı. Het Nieuwsblad gazetesine konuşan Cornelis vücuttaki yaralara köpeklerin asla temas etmemesi gerektiğini açıkladı.


Belçikalı profesör köpeklerdeki "kapnocytophaga canimorsus" adı verilen bakterinin her yıl 24 bin insana bulaştığını ve bunu sonuncuda ölümlerin meydana gelebileceğine dikkat çekti.

Cornelis'in Avusturya'da köpeğinin elindeki yarayı yalaması sonucu bakteri kapan bir adamın kısa zaman içinde hayatını kaybettiğini hatırlattı. Kanada'da da bacağındaki yaranın köpek tarafından yalanması sonucu bir kadın komaya girmiş ve bacağı kesilmişti

KÖPEKLER İÇİN YARARLI ANCAK
Guy Cornelis, "kapnocytophaga canimorsus"un tuhaf bir bakteri olduğunu belirterek, köpekler için güvenli olduğuna işaret etti. Cornelis, özellikle safra kesesi alınmış insanlarda daha ciddi sonuçlara yol açan bakteriye, bütün köpek ırklarında rastladığını vurguladı.

DİKKATLİ OLUNMALI
Belçikalı profesör, “Her yıl 24 bin kişiye bu bakteri bulaşıyor. Her temas öldürücü değil elbette ama yine de dikkatli olunması gerek" diye konuştu. Cornelis’e hastalığın belirtilerin grip ile aynı olduğunu, genellikle yüksek ateş ve mide bulantısı ile ortaya çıktığını ifade etti.