BIST 10.197
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,83
HABER /  GÜNCEL

Bu ülkede Yargıtay yargısı var!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, tutukluluk süresi aşanların tahliye edilmesi konusunda Yargıtay'ın da hatasının bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, tutukluluk süresi aşanların tahliye edilmesi konusunda Yargıtay'ın da hatasının bulunduğunu söyledi.


DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ordu Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tutukluluk süresi 10 yılı aşan isimlerin tahliye edilmeleri karşısında kamuoyunun gergin olduğunu belirten Masum Türker, bu noktada Yargıtay'ın da hatalı olduğunu belirterek, "Ülkemizde 'anayasa yargısı' diye bir kavram yok; ama 'Yargıtay yargısı' diye bir kavram var. Bu nedenle Yargıtay'ın aldığı kararları eleştirmek zor. Ama bu noktada Yargıtay'ın da hatası var. Böyle süresi gelen kararların dosyalarını tarayıp bunları öne alıp bitirmesi gerekiyordu. Bence bunu bugünlerde hemen yapmalı. Eğer süresi dolma noktasına gelen dosyalar varsa bunu mutlaka yapmalı" dedi.

HÜKÜMET DE TEDBİR ALMALI

Hükümetin bu noktada 'duyarsızlık' içinde olduğunu da vurgulayan ve Adalet Bakanlığı'nın mutlaka tedbir alması gerektiğini ifade eden Türker, "Eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in dava dosyası zaman aşımına uğradı kimse sesini çıkartmadı. Kimse bu sürelerin dikkate alınması gerektiğini konuşmadı. Hükümet, iş ne zaman Hizbullah ve bazı mafya babalarının tahliyesine geldiği zaman bundan sıyrılmak için suçu hemen Yargıtay'a attı. Bence Adalet Bakanlığı'nın bu konuda tedbir alması gerekir" diye konuştu.