BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,90
HABER /  DÜNYA

Menapozsun dediler o doğum yaptı!

Doktorlar 'menapoz'a giriyorsun dediler ama o inanmadı. Hamile olduğunu düşünen kadın sonunda haklı çıktı.

Abone ol

İngiltere'de doktorların menopoza giriyorsun dediği bir kadın, kısa bir süre sonra doğurdu. 46 yaşındaki Anita Arora, hamile olduğundan şüphelendiğini ve doktorların bunlara kulak asmadığını belirterek, bebeğinin neredeyse karnında öleceğini söyledi.

Anita'nın oğlu Matthew, hamile olduğunu anladıktan sadece iki gün sonra sezeryanla iki ay prematüre dünyaya geldi. Ameliyat gerçekleşmeseydi bebek plasentadaki sorunlar nedeniyle anne karnında ölecekti.

Anita, "Onlara beş ay önce hamile olduğumu düşündüğümü söyledim. Adet görmüyordum ve kilo alıyordum. Bunun mümkün olup olamayacağını sorduğumda endişelenmemi, yaşımdan kaynaklandığını ve menopoza girdiğimi söylediler" diyor.

Postane müdürü olan Anita ve eşi Kanti'nin 15 ve 13 yaşlarında iki çocukları daha var.
Anita hamile kalmak için yaşlı olduğunu düşünse de belirtiler üzerine doktoruna başvurmuş. Ama doktor hamilelik testi yapmak yerine, erken menopoz teşhisi koymuşlar. Anita, eczaneden test almadığını, önce doktoruna güvendiğini söylüyor ve ultrasonda bile bebeği göremediklerini anlatıyor. Doktor, kadına kilo vermek için yağsız diyet önermiş mide ağrılarını hafifletmek için de bebeğin kalbine zarar verebileceği gerekçesiyle anne adaylarına verilmeyen ibuprofen ilacı vermiş. Anita şimdi doktor hakkında ihmal suçlamasıyla yasal yollara başvurmayı planlıyor.