BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Bu tarihçilerle işimiz zor

Ermeniler Osmanlı arşivlerini didik didik ederken, Türk tarihçiler bir Ermeni belgesi inceleyemiyor. Nedeni ise bakın ne;

Abone ol

Ermeniler her alanda Türkiye'nin başına soykırım çorabını örmeye çalışırken, Türkiye savunma pozisyonundan çıkamıyor. Bunun bir nedeni de iddiaları çürütecek tarihçilerimizin yeterli eğitime sahip olmamaları.

Ermeniler, Osmanlı arşivlerini didik didik edip belge toplarken, bizim tarihçilerimiz bir Ermeni belgesi inceleyemiyor. Çünkü akademik anlamda Ermenice bilen sadece bir tane tarihçimiz var.

Tarihçilere Ermenice dersi

Durumun vahametini gören Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu harekete geçti. Tarihçilerimize Ermenice dil kursu düzenlenecek. Bunun için de Azerbaycan'dan öğretim görevlisi getirilecek. Kursun sonunda Türk tarihçiler yurt dışı Ermeni belgelerini incelemeye başlayacaklar.

Ermeni inceliyor bizimkiler bakıyor

Prof. Halaçoğlu, Osmanlı ve cumhuriyet dönemi arşivlerlerinden, aralarında Ermeni tarihçilerin de bulunduğu çok sayıda yabancı araştırmacının incelemede bulunduğunu anlattı. Halaçoğlu, ancak Türk tarihçilerin “Ermenice” bilmemesinden dolayı arşivlerin kapsamlı incelenemediğini açıkladı.

TTK Başkanı, Ankara’da akademik düzeyde Ermenice bilen tek kişinin Ankara Üniversitesi DTCF öğretim üyesi Birsen Karaca olduğunu söyledi. //