BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu sözleri CHP'yi çok kızdıracak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP'yle ilgili sözleri, Baykal ve Kılıçdaroğlu'nu çok kızdıracak

Abone ol

Kültür-Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Günay, 'ucube' tartışmasından,  alkol yasağından İzmir'in geleceğine kadar pek çok konuyu değerlendirdi. Eski CHP'li Bakan Günay'ın, CHP için söylediği sözler ise çok tartışma yaratacak. Bakan Günay, bugün CHP'nin Genel Başkanı olsaydı, CHP'nin iktidar olacağını söyledi.

Günay'ın Posta gazetesine yaptığı gündeme ilişkin değerlendirmelerinin önemli satırbaşları şöyle:

"CHP'NİN BAŞINDA OLSAYDIM PARTİ İKTİDARDI'

Tabandan yani gerçek CHP'lilerden çok ilgi görüyorum. Hatta Baykal döneminde partiden umudunu kesip terk etmiş birçok sosyal demokrat, CHP'li dostum İzmir'de benimle birlikte çalışıyor. Benim o dönemki mücadelem başarılı olsaydı CHP şu an çok farklı bir yerde olurdu.  CHP'yi çok daha halkla barışık bir çizgide örgütlemiş olurduk ve CHP ya iktidar olurdu ya da iktidar ortağı. O dönemler bana yapılan kıyımı samimi olarak CHP'ye gönül verenler biliyor. CHP'nin bana vicdani bir borcu var. O insanlarla şimdi İzmir'de karşılaşıyoruz. Sevgileri ve desteklerinden başka hiçbir tepkileri yok. Yönetimi beni ilgilendirmiyor ama tabandaki gerçek CHP'liler tarafından sevildiğimi düşünüyorum.

BAYKAL'LA KARŞILAŞMAK İSTEMEDİM

Yeniden İstanbul'dan aday olmayacağımı, bakan olarak daha zor bir görev verileceğini tahmin ediyordum. Bir 'uçbeylik' geleceği belliydi. Antalya olabilirdi. Turizmcilerin de beklentisi oydu. Ancak Deniz Baykal faktörü olunca Başbakan herhalde nezaket göstererek bizi karşı karşıya getirmek istemedi ve beni İzmir'den aday gösterdi.

'İZMİR'DEN BİR BARCELONA ÇIKARABİLİRİZ'

İzmir gibi bir büyükşehiri yönetenlerin Ankara'dan daha talepkâr olmaları gerekir. Hükümeti İzmir'e yatırım yapmaya zorlamaları gerekir. Bugüne kadar arkadaşlar buna pek yanaşmadılar. "Hükümet AK Partili biz CHP'liyiz" diyerek adeta bir tavır aldılar. İzmir'de belediyeyle birlikte değil belediyeye rağmen ancak iş yapabiliyorsunuz. Oysa buna hakları yok. Böyle bir tavır alamazlar. İzmir'i CHP'lileştirmeyi kendi kabuğuna çekmek, dışarı kapatmak olarak algılamış ve bunun üzerinden siyaset yapmışlar. Şimdi bunu değiştirmeye çalışıyoruz. İzmir'den bir Barselona yaratabiliriz. Barselona'da olandan daha fazla tarih ve doğa zenginliğine sahip İzmir. Yeter ki başlayalım.

ALKOL YASAĞI KARARI YANLIŞTI'

Danıştay'dan önce turizmcilerle TAPDK'na başvurduk, anlaştık, yönetmelikte düzeltmeler yapacaklardı. Keşke o düzeltmeleri 10 gün önce yayınlasalardı. O zaman Danıştay'ın iptal kararı gerekçesiz kalırdı. Sonuçta Danıştay da verdiği kararda yönetmelikte bizim de altını çizdiğimiz eksiklikleri düzeltmiş oldu.

BEŞİKTAŞLILAR BENİ AYAKTA ALKIŞLAR

Beşiktaşlılık İstanbullulukla örtüşen çok önemli bir gelenektir. İstanbul'un tarihini korumak konusunda Beşiktaşlıların benim kaygılarımı anladığını zannediyorum. Bazı rant üreticilerinin sözlerimi çarpıtıp, kışkırtmasıyla bağıran 3–5 kişiyi ben bütün Beşiktaşlılara mâl etmem. Dolmabahçe Stadyumu tarihi bir mekânın ortasında yapılmış bir stadyum. Butik bir stadyum. Dünyanın en özgün stadyumlarından biri olarak aynı yapısıyla korunabilir. Ama altına 2 bin 500 kişilik bir otopark, içine bir kongre merkezi, sergi salonu, alışveriş merkezi, arkasına bir butik otel konulamaz. Tarihe ve doğaya karşı bir saygısızlık olur bu. Kaldı ki benim bildiğim Beşiktaş taraftarı tarihe ve doğaya en çok hassasiyet gösteren taraftar olmakla övünür. Benim kaygılarım Beşiktaş'ın da geleneksel değerleridir. İnanın bunları Beşiktaş kongresinde anlatsam ayakta alkışlanırım. Beşiktaşlılar oraya mabet diyorlar. Bir mabedin yanında alışveriş merkezi, altına otopark, üstünde sergi sarayı olur mu?

'STAD BU ŞEKLİYLE ORADA KALABİLİR'

Beşiktaş taraftarıyla ve o stadla hiçbir sorunum yok. Bu haliyle kalabilir. Ama orada alışveriş merkezi olmaz