BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu siteye artık ulaşamayacaksınız!

Çeşitli ihbarlar üzerine mercek altına alınan bu internet sitesine erişim yasağı konuldu. İşte sitenin engellenmesinin önemli nedeni..

Abone ol

Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesi, gelen ihbarlar üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi doğrultusunda Sanalika.com adlı internet sitesine koruma tedbiri amaçlı erişim yasağı konuldu. PCextra'nın haberine göre karar, Telekominikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanmaya başlandı.

Sanalika.com'un kapatılma nedeni ise 5651 sayılı kanunun Çocukları internet ortamında cinsel istismardan korumak amacını taşıyor. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında çıkarılan ve yürürlükte olan 5651 sayılı kanunun Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesine ilişkin hükmünün 8. maddesinin A bendinin 2 numaralı fıkrasında "Çocukların cinsel istismarı" da bulunuyor.

Site internet üzerinden yaratacağınız bir karakterle sanal bir dünyada bir tür simülasyon deneyimi yaşamanızı sağlayan bir hizmet sunuyordu.