BIST 10.285
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,16
HABER /  GÜNCEL

Bu şeriat düzeni Anayasası

Rahşan Hanım da yeni anayasa tartışmasına katıldı. Sözleri zehir gibi.

Abone ol Yeni Anayasa tartışması sert bir kulvarda tartışılıyor. Rahşan Ecevit, şeriat özlemcilerinin, şeriat düzenini yeni bir Anayasa ile yasalaştırmaya çalıştığını ileri sürdü.

Tartışmalara yazılı bir açıklama ile katılan Rahşan Ecevit, Türk halkını yıllardır ABD ve Avrupa'nın bölmeye çalıştığını vurgulayarak, "İnsanlarımızı bu sinsi şeriat özlemcileri bölmüşlerdir" dedi.

Şeriat düzeninin yeni bir Anayasa ile yasallaştırılmaya çalışıldığını ileri süren Rahşan Ecevit, "Ancak Türkiye Cumhuriyeti’’nin ikinci bir yarısı vardır. Cumhuriyetimizin bu ikinci yarısı boş durmayacak ve kendinin has parçası olan öteki yarısını bu şeriat hastalığından kurtarmasının yolunu mutlaka bulacaktır. Laik Türkiye Cumhuriyeti yara almıştır. Yara kangren olmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yarısı bir an önce ağırlığını ortaya koymalıdır" dedi.

CHP'NİN ANAYASA TEPKİSİ : Ana muhalefet partisi CHP, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi, Erdoğan'ın "Tüm görüşlere açığız" söylemi ile takiye yaptığını savundu. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesin görüşünü alacağız diyorsunuz, görüşünü bildiren hocalara da 'Siz kendi işinize bakın' diyorsunuz. Bilin ki kafasında şablonlar var ve o şablonlara uygun anayasa metni hazırlayacaktır" dedi.

MHP: "Kayıt dışı anayasa" : MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "Anayasa çalışmaları tezgah altında yürütülmektedir. Şeffaflıktan aridir (uzaktır). Adeta kayıtdışı bir anayasa tartışması yaşatılmaktadır" dedi. //