BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

13 yıl sonra gelen yıkım

Hastane bahçesini işgal eden iki gecekondu 13 yıl sonra yıkıldı.

Abone ol

Bakırköy’de Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne tahsis edilmiş 2200 metrekare arsa üzerinde bulunan iki gece kondu 13 yıllık hukuk mücadelesinden sonra Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Mağdur edilmeyen gecekondu sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Konutlarında kendilerine tahsis edilen dairelere yerleştirildi.

Yaklaşık 13 yıldır bir çok kez mahkemelik olan ve bir türlü yıkımı gerçekleştirilmeyen Dr. Sadi Konuk Araştırma Hastanesi yanında E-5 bağlantı yolunun kenarında bulunan taşınmaz üzerindeki iki gecekondu Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yıkıldı. Sağlık Bakanlığınca Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne tahsis edilmiş 2200 metrekare arsa üzerinde yıllar önce yapılmış olan iki gecekondu altı kez yıkım kararı alınmasına rağmen mahkemelik olduğu için yıkımı gerçekleştirilememişti.

Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde önce tahliye edildi ardından yıkıldı. Bakırköy Belediyesi işçileri tarafından gecekondudaki eşyalar boşaltılarak Kaymakamlık tarafından tahsis edilen iki kamyona yüklendi. Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra gecekonduda kalan Ceylan ve Dağlı aileleri eşyaları ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kendileri için tahsis edilen Kartal Sosyal Konutlardaki dairelere yerleştirildiler.

Gecekondu sakinlarine 10 bin ytl enkaz bedeli ödendi

Dr. Sadi Konuk Araştırma Hastanesi’nin talebi üzerine gerçekleştirilen yıkımın 775 sayılı Gecekondu yasası kapsamında yapıldığını belirten Kaymakam Dursun Ali Şahin, ailelerin mağdur olmaması için ayrıca her iki aileye de Kaymakamlık tarafından 10 Bin ytl enkaz bedeli ödendiğini söyledi. Yıkım işleminin kamu menfaati gözetilerek yapıldığını vurgulayan Kaymakam Şahin, “Günde yüzlerce hastanın tedavi olduğu hastane için bu işgal edilen arazi üzerindeki gecekonduların yıkılması büyük önem taşıyordu. Bu alan ileride çok daha yararlı hizmetler için kullanılacak.” şeklinde konuştu.