BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu şehirde bodyguard çalıştırmak yasak

İzmir Emniyet Müdürlüğü, bodyguardların sık sık olaylara karışması nedeniyle işletmelere özel güvenlik görevlisi çalıştırma zorunluluğu getirdi.

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesindeki eğlence merkezleri, iş yerlerinin güvenliğini sağlayan bodyguardların art arda olaylara karışması ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin tavsiyesiyle ''özel güvenlik görevlisi'' uygulamasına geçti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, eğlence merkezlerinin güvenliğini üstlenen bodyguardların (koruma), art arda silahla yaralama, darp olaylarına karışması, konuyla ilgili vatandaşlardan yoğun şikayetler almaları üzerine, Çeşme ilçesindeki işletme sahipleriyle bir araya gelerek toplantı yaptı.

Toplantıda, emniyet yetkililerinin, işletmelerin güvenliğinin özel güvenlik şirketlerine bağlı çalışan görevliler tarafından sağlanması ve bu görevi üstlenenlerin kayıt altına alınması konusundaki tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi. Emniyetin tavsiyesine uyan ilçedeki eğlence merkezi işletmecileri, güvenlik görevini özel güvenlik şirketlerine verdi.

Bir süredir devam eden uygulamayla ilgili vatandaşlardan çok olumlu tepkiler geldiği, Çeşme'de başlatılan uygulamanın İzmir genelinde de sürdürüleceği kaydedildi.

İzmir'de, başta turistik ilçe Çeşme'deki olmak üzere, eğlence mekanları önlerinde son dönemlerde art arda darp, silahla yaralama gibi olaylar yaşanmıştı.