BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.471,72
HABER /  GÜNCEL

Bu oyuncaklar büyüklere göre

Bu oyuncaklar ''içinde gizli çocuk'' bulunan büyüklerin tutkusu oluyor.

Abone ol

Her biri ana modelinin birebir taklit edilmesiyle üretilen, benzinlileri 450 Avro, elektriklileri ise 260 YTL'den başlayan model araçlar, ''içinde gizli çocuk'' bulunan büyüklerin tutkusu oluyor.

Genellikle uzak doğu ülkelerinden ithal edilen ve saatteki hızı 100 kilometreye ulaşabilen helikopter, uçak, otomobil, tekne ve planörler, motorlarındaki piston yapısı ve silindir sayısı ile de gerçeğini aratmıyor. Özel bir benzin türü kullanılan ve demonte olarak alınan araçlar, sahibine sürüşün yanı sıra montaj zevkini de yaşatıyor.

Adana'da, 23 yıl süren model araç hobisini, emekliliği sonrası açtığı model araç mağazası ile sürdüren Ertan Hölümen, model araç tutkusunun vazgeçilemez olduğunu, her yeni modelin kendisini daha da heyecanlandırdığını söyledi.

Model araç satışı yapan mağazaların az sayıda, meraklıların ise çocukların aksine genellikle orta yaş gruplar olduğunu belirten Hölümen,araçların tamamen ana model taklit edilerek yapıldığını bildirdi. Hölümen, şöyle konuştu:

''Model araç kullanmak pahalı, ancak çok zevkli bir uğraş. Her meslek grubundan müşterilerimiz var. Mağazaya gelen biri, buradan bir daha kopamıyor. Onun için, mağazaya gelenler müşterilerimiz değil, kısa süre içinde en iyi hobi arkadaşımız oluyor. Satışla başlayan arkadaşlığımız, belirli günlerde düzenlediğimiz, şenliklerle de sürüyor. Bir araya geldiğimiz grupla araçlarımızı uçurup, içimizdeki gizli çocuğu yeniden ve heyecanla yaşıyoruz.''

FİYATLARI 450 AVRO'DAN BAŞLIYOR

Hölümen, araçların elektrikli ve benzinli olarak iki seçenekte sunulduğunu belirtirken, elektrikli araç fiyatlarının 260 YTL'den, benzinlilerin ise 450 Avro'dan başladığını söyledi. Fiyatların modele ve motor yapısına göre 2 bin Avro'ya çıkabildiğini belirten Hölümen, araçların hızlarının ise 60 kilometreden başlayıp 100 kilometreyi aşabildiğini kaydetti.

Araç kumandasını eline alan bir tutkunun adeta dünyadan koptuğunu anlatan Hölümen, model araç kullanmadaki hazzın ise anlatılamaz olduğunu ifade etti. Değişik illerdeki model araç tutkunları ile sürekli görüştüklerini ve bilgi alış verişinde bulunduklarını kaydeden Hölümen, değişik zamanlarda ise bir araya gelerek çeşitli yarışmalar düzenlediklerini bildirdi. Model araç sektörünün yeni olmasına karşın, hızlı gelişim gösterdiğini ifade eden Hölümen, ''Çocukluğunu yeterince yaşayamayanlar, bu fırsatı iyi değerlendirmeli'' diye konuştu.