BIST 10.062
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.408,16
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cumhurbaşkanı firar ederse...

Siyasetin temposundan yoruldu. Soluk almak için firar etti. Ama daha sonra...

Abone ol

Bu hafta beş yeni film gösterime giriyor. İşte filmler...

Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye`de
(Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de)


Yönetmen:Zeki Alasya 
Oyuncular:Zeki Alasya, Derya Baykal, Yeliz Yeşilmen... 
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

Konu:Bir gün siyasetin yüksek temposundan yorulan ve sadece kısa bir süreliğine de olsa soluk almak amacıyla gizlice firar eden Cumhurbaşkanı halkın arasına karışır.
 
First lady ve Cumhurbaşkanı’ndan oluşan bu ‘VIP’ (!) firar ekibine Ankara sınırlarından çıkmak üzereyken beklenmedik bir başka firari daha katılır; hayat kadını Buse…
 
Ankara sınırlarında başlayan tuhaflıklar sinsilesi Cumhurbaşkanı ve eşi’nin zorunlu olarak konaklayacakları küçük bir balıkçı köyünde ise bambaşka bir atmosfere dönüşür ve Cumhurbaşkanı artık ÖTEKİ TÜRKİYE’DE konuktur

Kaza Kurşunu

(Knocked Up)

Yönetmen: Judd Apatow 
Oyuncular:Jay Baruchel, Katherine Heigl, Paul Rudd... 
Tür: Dram-Romantik-Komedi
Süre: 122 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu:Allison Scott (Katherine Heigl) hayatını dolu dolu yaşayan 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Ancak aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı (Seth Rogen) sorumsuz ruhlu bir gençle yaşadığı bir gecelik ilişki istenmeyen hamilelik sonucunu getirince hayatı raydan çıkar.
 
Bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalan Allison, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir

Katilimi Tanıyorum
(I Know Who Killed Me)

Yönetmen:Chris Sivertson 
Oyuncular:Lindsay Lohan , Bonnie Aarons, Michael Adler...  
Tür: Dram - Gerilim 
Süre: 95 Dk.
Yapım Yılı: 2007

Konu: Küçük bir kır kasabası, parlak ve gelecek vaat eden genç üniversite öğrencisi Aubrey Fleming’in (Lindsay Lohan) sadist bir seri katil tarafından kaçırılıp, işkence edilmesiyle derinden sarsılır.
 
Kaçmayı başaran genç kız hastanede travmatik bir hâlde kendine geldiğinde, kendisinin sandıkları kişi olmadığı ve gerçek Aubrey’nin hâlâ ölümcül bir tehlike içinde olduğu konusunda ısrar eder.
 
Yoğun ve stilize bir psikolojik gerilim olan “I Know Who Killed Me/Beni Öldüreni Tanıyorum”, merkezindeki sürükleyici bulmacayla kimlik, aile ve takıntının karanlık yönlerini irdeliyor
 
Meryem Ana: Hz. İsa`nın Doğuşu
(The Nativity Story)

Yönetmen:Catherine Hardwicke 
Oyuncular:Ciarán Hinds, Keisha Castle-Hughes, Shohreh Aghdashloo... 
Tür: Dram
Süre: 101 Dk.
Yapım Yılı: 2006

Konu: Bir aile: Meryem ve Yusuf. Bir Çocuk: Tanrı tarafından müjdelenen, Tanrıdan gelen Hz. İsa. İnsanlık tarihini değiştirecek bir yolculuk. Karanlık bir dönemin parlayan umut ışığı. İnsanlığa ışık tutan, umut veren ve yeni bir dönemin açılmasının habercisi bir doğum.
 
Karanlıkların aydınlığa kavuşması için verilen büyük mücadele. Aşkın, ihanetin, hırs ve öfkenin çatıştığı, karanlıkların aydınlığa kavuşması için verilen büyük mücadele. Aşkın, sevginin, hırs ve öfke ile çatıştığı ibret verici bir öykü.  
 
Yanlış Zaman Yolcuları
(Yanlış Zaman Yolcuları)

Yönetmen:Aren Perdeci 
Oyuncular:Murat Onur, Canan Cemali, Sinem Tuncer... 
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Konu:Genç bir yazar olan Mahir(30)yeni kitabı üzerinde çalışmaktadır. Fakat hayatında meydana gelen önemli bir olay onu yazmaktan uzaklaştırır. Hayatı tam bir kabusa dönüşür. Çocukluğunun tüm anıları gözünde canlanır; Onu tek başına büyütmüş zarif ama güçlü annesi, sıcak komşuluk ilişkileri, karşı dairede yaşayan evin bakıcısı neşeli matmazel Sona, yazar Sermet Bey ve onun genç ve güzel kızı Aslı.
 
Mahir daha çocukken kendinden 10 yaş büyük olan Aslı’ya aşık olmuş, onun tüm gizli oyunlarının içine girmiş ve ona büyük bir tutkuyla bağlanmıştır.
 
Geçmişin o renkli ve neşeli günleri şimdiki hayatının karanlığında Mahir’e bir sığınak olmuş, ilk aşkı Aslı onun için bir saplantıya dönüşmüştür.