BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.454,56
HABER /  DÜNYA

Bu otelde ayıplanmak yok!

Danimarka'da bir otelin personeli epey farklı... Eski uyuşturucu bağımlısı, hayat kadını, hırsız...

Abone ol

Kopenhag'daki Hotellet'in personeli eski uyuşturucu bağımlısı, hayat kadını, hırsız gibi 'toplum dışı meslek mensupları'ndan oluşuyor. Müşteriler başta şaşırsa da mutlu ayrılıyor...

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Hotellet'in personeli epey farklı: Eski uyuşturucu bağımlısı, hayat kadını, hırsız... Tabloyu tersten de okumak mümkün; burası yaşamdan vazgeçmeyen 'dışlanmışlara' iş imkânı sunan bir otel.

Hotellet'in sahibi 52 yaşındaki Jannie Petersen eski bir kuaför. Yaşamının büyük kısmı uyuşturucu kullanımı, evsizlik, kendisine HIV virüsü bırakan hayat kadınlığıyla geçmiş. Oteli altı yıldır işletiyor. Güne 20 personeliyle hikâye okuyup organik gıdalar yiyerek başlıyor. Ve altın kural: Çalışanlarına asla hassas yönlerine dokunacak işler vermiyor.

Personelin tamamı fiziksel ve ruhsal çöküntü yaşamış kişiler. 43 yaşındaki Christine Retvig, uyuşturucu bağımlısı. Altı yıl 'eskort'luk yapan ve cinsel deneyimleri üstüne kitap yazan Retvig, haftada 20 saat çalışıyor, bir yandan da tedavi görüyor. En gençleri 19 yaşındaki Joachim, çok temiz giyimli. Eroin ve kokain bağımlısı gencin tedavisi de sürüyor.

Müşteriler önce şaşırsa da sonra onlara katkıda bulunmanın verdiği memnuniyetle ayrılıyorlar.

Kaynak: Milliyet