BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu okulda eğitim oyunla veriliyor

Video oyun sektörünün eskilerinden Ian Livingstone, derslerin video oyunlar aracılığı ile verileceği bir okul modeli yaratmak istiyor.

Abone ol

Ian Livingstone video oyun sektöründe iyi bilinen bir isim. Kendisi Tomb Raider ve dev masaüstü  oyun dünyası Warhammer’ın arkasındaki adam olarak iyi biliniyor.

Ayrıca 1980’larde çok popüler olan “Fighting Fantasy” interaktif roman serisi de meraklıları arasında iyi bilinir. İşte Livingstone şimdiye kadar kazandığı tüm deneyimi, video oyun kullanarak ders öğretilecek bir okul projesi için kullanacak.

Günümüzün çocuklarının internetle dolu bir hayata gözlerini açtıklarını ve farklı şekilde eğitilmeleri gerektiğini savunuyor Livingstone. Bu amaçla planladığı yeni okul konsepti için İngiltere Eğitim Bakanlığı’na başvuran Livingstone, onay alırsa okulu 2016 yılında Londra’nın batısındaki Hammersmith’de kurmak istiyormuş.

Eğitim Bakanlığı’nın sıcak baktığı ve çok yaratıcı bulduğu projede, okul ücretsiz olacak ve dersler özel hazırlanacak interaktif video oyun ürünleri ile aktarılacak. Çocukların doğru ve yanlış bilgileri deneyerek edinme şansı bulunacak bu dersler ve oyunlar, karma alanlardan gelecek özel bir ekip tarafından hazırlanacakmış.

Tabi ki oyun ile eğitim fikri ilk değil. PlayStation üniversitesi olarak adlandırılan ve eğitimlerini PS4 ile veren o okulda çekilen fotoğraflara göz atmak için