BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Bu okula gitmeden evlenmeyin

"Evlilik ciddi bir iştir" diyen Gaziantep Şahinbey ilçesindeki yöneticiler nişanlı çiftlerin katılacağı "evilik okulu" açtı

Abone ol

Gaziantep'te, sağlıklı bir evlilik için Şahinbey Belediyesi tarafından evlilik okulu açıldı.

Şahinbey Kaymakamlığı, Zirve Üniversitesi ve Şahinbey Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan okula, nişanlı çiftler davet ediliyor. Gençler burada, Zirve Üniversitesi'nden gelecek hocalar tarafından eğitime alınacak.
Evlilik öneminin anlatılacağı kurs sonunda, gençlere evlilik ehliyeti verilecek. İlk etapta nişanlı çiftlerin katılacağı evlilik okuluna ilerleyen haftalarda evli çiftlerinde alınması bekleniyor.

BELEDİYENİN İŞİ YOL KALDIRIM DEĞİL

Okul hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyelerin görevinin, yol, park ve kaldırımı yapmaktan ibaret olmadığına dikkat çekti. Sosyal projelerde de vatandaşa hizmet götürmenin belediyenin görevi içinde olduğunun altını çizen Tahmazoğlu, bu çerçevede sosyal amaçlı birçok projeyi hem Şahinbey Kaymakamlığı hem de sivil toplum kuruluşları ile sürdürdüklerini ifade etti.

Tahmazoğlu, "Şunu gördük ki, evlenmek için gelen çiftlerimiz önemli bir hayat yolculuğuna çıkarken bu iş için hazır değiller. Bu işin eğitimini almıyorlar, bilgisayar kullanmak için dahi aylarca kursa gidip eğitimi alınıyor ancak hayat yolculuğu gibi bir yolculuğa çıkmaya hazırlanırken bu işin eğitimi alınmıyor. Gençlerimize evlilik hakkında bilgilendirmek istedik. Fikrimizi Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa ve Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar ile paylaştık. Onlarında desteğini alarak bu işe başladık." diye konuştu.
ÇÖPÇATANLIK YAPILMAYACAK

Evlenecek çiftlerin, Zirve Üniversitesi'nden gelecek hocalar tarafından kursa alınacağını belirten Tahmazoğlu, "Kursun amacı, gençlerimizin hayata hazırlanmasına yardımcı olmak. Evlilik Okulu deyince insanlar, 'beylere hanım, hanımlara bey mi bulacaksınız' diyorlar. Bu bir çöpçatanlık müessesi değil. Evlenmek için belediyemize müracaat eden nişanlı çiftlerimiz bu eğitimlere alınacak. Bu bir başlangıç belki, ileride evli çiftlerimizi de bu okula kabul edebiliriz. Bu okulun faydasının olacağına inanıyorum." açıklamasını yaptı.

EVLİLİK EHLİYETİ VERİLECEK

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ise güzel bir projeye imza atıldığına dikkat çekti.
Kısa, "Biz de üniversite olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz. Evlilik, aile birliği adına önemli bir müessese. Bu okulda aile birliğinin önemi göz önüne alınarak kuruldu. Kurs sonunda gençlere evlilik ehliyeti verilecek. Üniversite olarak kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine akademik anlamda destek olabilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.