BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu maili açanın Google şifresi çalınıyor

GoogleDrive üzerinden bir kimlik çalma teşebbüsü kullanıcıları tehdit ediyor.

Abone ol

Dünya CryptoLocker‘ın şokunu daha yeni atlatmışken bu kez de GoogleDrive üzerinden bir kimlik çalma teşebbüsü kullanıcıları tehdit ediyor.

Daha önceden mail’i ele geçirilmiş bir arkadaşınızdan size her şeyi ile düzgün gözüken bir mail geliyor. Mail’in içerisinde:

“Merhaba,

Arama Motoru Google belgesini kullanarak sizinle önemli belge paylastim, buraya tiklayin ve görüntülemek için e-posta adresinizle oturum.

tesekkürler”

yazısı ve “belge” kısmına eklenmiş bir link bulunuyor. Şayet siz bu belgeye tıklarsanız Arama Motoru Google Drive sayfasına benzeyen bir giriş ekranına yönlendiriliyorsunuz. Bu sayfada ise sizlere Arama Motoru Google kullanıcı ismi ve şifrenizi girmenizi istiyor.

Bunun dışında sadece Arama Motoru Google değil varsa başka mail adreslerinizden de giriş yapabiliyorsunuz. Sonrasında ise girdiğiniz mail adresinizin kimlik bilgileri ele geçirilmiş oluyor.

Bu olay sadece Arama Motoru Google hesabınızın çalınması ile kalmıyor bunun beraberinde mobil cihazlarınızdaki Arama Motoru Google Play Store ve belki pek çok fazla başka yerin üyelik bilgilerini de çalmış oluyor. 

Bu mail'i açanın Arama Motoru Google şifresi çalınıyor!