BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Konya'da okullar tatil edildi

Konya ve Karaman'da yarın okullar tatil edildi. Eğitime kar engeli gelen iller arasında Ankara da bulunuyor.

Abone ol

Konya, Karaman, Ankara, Sivas, Samsun, Yalova, Bolu, Kastamonu, Ordu ve Amasya başta olmak üzere bir çok ilde yarın okullar tatil oldu.

Konya Valiliği'nden gelen bilgiye göre yarın Ilgın ve Halkapınar ilçeleri ile Karaman'ın kent merkezinde okullar tatil edildi.
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde Çarşamba günü ara verilmesi kararlaştırıldı. Karapınar'da ise taşımalı eğitim alan öğrenciler yarın tatil yapacak, ilçe merkezinde eğitim devam edecek.

Karaman'da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın merkezdeki tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda 7 Ocak Çarşamba günü uygun olmayan hava koşulları nedeni ile eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

KOCAELİ TATİL KARARI

KOCAELİ 'nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 7 Ocak çarşamba günü il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. 

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün geceden beri kentte etkili olan yoğun kar yağışının yarın da devam edeceği belirtilerek, hava sıcaklığının da en yüksek sıfır derece olacağı belirtildi.

Elverişsiz hava şartlarının mağduriyete yol açmaması amacıyla rehabilitasyon merkezleri dahil, il genelindeki anaokulları ile ilkokul ve orta öğretimde eğitime 1 gün süreyle ara verildiği vurgulanan açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

ANKARA'DA 7 OCAK VE 8 OCAK KAR TATİLİ

Ankara'da kar yağışı gece boyunca da etkisini artırarak süreceği için Ankara Valiliği kar tatilini uzatma kararı aldı. Ankara Valiliği yarın yani 7 ocak çarşamba günü ve 8 Ocak Perşembe günü Ankara'da okulların tatil edildiğini açıkladı. Ankara'da eğitim cuma günü devam edecek.

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden yarın ve perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

SİVAS YARIN TATİL ETTİ
Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.


YALOVA KAR TATİLİ
Yalova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve kar yağışı nedeniyle milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında, eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.


BOLU KAR TATİLİ KARARI

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi, kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi.

Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu Anadolu Lisesi'ni ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okulların çarşamba günü tatil edildiğini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarda gören yapan personelin de yarın izinli sayılacağını belirten Zahteroğulları, "Önceliğimiz çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği, sonra eğitimi ve yaşama hazırlanmaları. Ne okulları tatil etmek çocuklarımıza bir ödül, ne de etmemek bir ceza. Mevsim koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.  Ama önceliğimiz okulları açık tutmak ve eğitime devam etmek. Yarından sonraki günlerin tatil olup olmadığını ise hava şartlarına göre değerlendireceğiz" diye konuştu.

ZONGULDAK YARIN TATİL
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BOLU'DA YARIN TATİL Mİ?
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak.

Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba günü ara verildi.

SAMSUN KAR TATİLİ 7 OCAK TATİL EDİLDİ
Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın eğitime ara verilecek. Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime ara verileceğini bildirdi. Hava koşulları nedeniyle bugün de Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime ara verilmişti.

AMASYA 7 OCAK TATİL EDİLDİ
Amasya'da il genelinde etkili kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek. Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiğini belirtti.

Hava koşulları nedeniyle bugün bazı ilçelerde ve taşımalı sistemin uygulandığı yerlerde okulları tatil ettiklerini anımsatan Güneş, "İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği yarın tüm il genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler tatil edildi" dedi.

ARDAHAN OKULLAR TATİL
Ardahan'da merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezine bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın (7 Ocak ) eğitime ara verildiğini bildirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin eğitimi aksattığını ifade eden Eteker, "İlçelerin tatil etme kararını kendilerine verdik. Çünkü hava bölgelerde değişebiliyor. Şu an biz Ardahan merkez hariç, merkeze bağlı tüm köyleri tatil ettik. İlçelerin merkez veya köyleri de kendilerinin karar vermesini istedik" dedi.

BAYBURT TATİL KARARI
Yarın okulların tatil olacağına dair ilk karar Bayburt'tan geldi. Yoğun kar yağışı sebebiyle bugün eğitime ara veren Bayburt Valiliği yarın için de kar tatili kararı aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Demirözü ve Aydıntepe ilçelerindeki tüm okullarda bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Okullarda eğitimin, hava şartlarının uygun olması durumunda 8 Ocak Perşembe günü yeniden başlayacağı bildirildi.

KARABÜK YARIN OKULLAR TATİL
Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitim öğretime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın ara verildiği belirtildi. Açıklamada, buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olması istendi.

AFYONKARAHİSAR 7 OCAK TATİL
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.  Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde bugün olduğu gibi yarın da eğitime ara verildiği belirtildi. 

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı tarihte bir gün idari izinli olacağı kaydedildi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTE YARIN TATİL
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı yarın eğitim-öğretime ara verildiği,  KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hizmetlerinin ise normal işleyişinde sürdürüleceği kaydedildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle KOÜ'de bugün de eğitime ara verilmişti.

KASTAMONU OKULLAR YARIN TATİL
Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Araç, Taşköprü, İhsangazi, Devrekani, Çatalzeytin, Tosya, Daday, Doğanyurt ve Hanönü ilçelerindeki tüm okullar ile Cide ilçesindeki taşımalı okullarda eğitime bugün ve yarın için ara verildi. İnebolu ilçesinde ise tüm okullarda sadece bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Kastamonu'da eğitim İnebolu ilçesi hariç perşembe günü yeniden başlayacak.

DENİZLİ 2 İLÇEDE KAR TATİLİNİ UZATTI

Denizli'de bazı ilçelerde eğitime verilen ara yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün uzatıldı. Denizli Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde 6 Ocak Salı Günü tatil edilen tüm okulların 7 Ocak Çarşamba günü de tatil edildiği bildirildi.
yarin-okullar-tatil-mi-kar-tatili.jpgYarın kar tatili alan iller, okullar bir gün daha kapalı olacak.

TUNCELİ KAR TATİLİ 

Tunceli'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. Kar tatili yarın da devam edecek eğitim perşembe günü başlayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, "Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçemizdeki tüm okullarımızda 6 ve 7 Ocak tarihlerinde eğitime iki gün ara verme kararı aldık” dedi.

ADIYAMAN 1 İLÇEDE OKULLAR YARIN TATİL

Çelikhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.  Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini belirtti.

ZONGULDAK'TA YARIN OKULLAR KAPALI

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BİR TATİL HABERİ DE ORDU'DAN

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim yapılmayacak.

Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak Çarşamba günü ara verildi.

YARIN HAVA DURUMU NASIL KAR NERELERDE VAR?

Meteoroloji tahminlerine göre kar yağışı perşembe gününe kadar etkisini devam ettirecek. Hava durumu tahminlerinde perşembe günü için ise görülmemiş soğukların yaşanacağı haber veriliyor. İstanbul'da dahi eksi 10 dereceye varan soğuklar görülecek.

Kar yağışının yarın (çarşamba) etkili olacağı bölgeler şöyle;
-Marmara'nın doğusu,
-İç Anadolu'nun kuzey ve batısı,
-İç Ege, Göller Yöresi
-Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri.

Kar yağışı bu bölgelerde çok yoğun olarak görülecek ve ulaşımda ciddi aksamalara sebep olacak. Kar yağışının durmasının ardından ise bu kez dondurucu kutup soğukları ile Türkiye buz kesecek.