BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.388,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu kursta evlilik öğretiliyor

Altındağ Belediyesinin düzenlediği evliliğin inceliklerinin anlatıldığı seminerler büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Boşanma oranlarının hızla arttığı şu günlerde Altındağ Belediyesinin farklı uygulaması dikkat çekiyor. Evlilik kurumuyla ilgili seminerler düzenleyen belediyenin bu uygulamasına ilgi çok fazla.

Farklı içerikleriyle dikkat çeken eğitim seminerlerinde “Evlilik Süreçleri” konulu seminerin ilki 29 Ekim Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen seminer ile evlilik kurumunun ne kadar değerli olduğu anlatılıyor.

Eş seçiminin çok önemli olduğunu, evlenmeye karar veren kişilerin karşılıklı olarak hayattan ve evlilikten beklentilerini belirlemeleri gerektiğini ifade eden seminer eğitmeni Ankara İl Vaizi Betül Altun Erincik, “Gerçekçi olun. Önemli olan benzerliklerin fazla olmasıdır. Taraflar arasında yüzde 70-80 uyum varsa evlilik kararı verilebilir. Çiftin ortak amaç ve hedeflere sahip olması kişilik uyumundan daha önemlidir” dedi.

"DEĞİŞİME AÇIK OLMAK GEREK"

“Farklı kültürlerden kişilerin evliliklerinde göz önünde bulundurmaları gereken nokta, tarafların değişime açık olup olmadığıdır” diyen Erincik, bu hususa özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Nişanlılık dönemini amacına uygun olarak değerlendirmek gerektiğini söyleyen Erincik, “Bazen gençler ‘nikâhta keramet var’ sözüyle birbirine ısınamadıkları halde evlendiriliyor. Halbuki nikâhtaki keramet birbirini sevmeyen iki insanın nikâhlandıktan sonra birbirlerini sevecekleri anlamına gelmiyor. Böyle gençler eğer bir türlü birbirine ısınamıyorsa ayrılmaları daha doğru olur. ” dedi.