BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da aile hekimliği yaygınlaşacak

Ordu Valisi Düzgün, yeni uygulamaya konulan aile hekimliği sisteminin giderek yaygınlaşacağını söyledi.

Abone ol

Ordu Valisi Orhan Düzgün, aile hekimliği sisteminin giderek yaygınlaşacağını belirterek, “Aile hekimliği ile vatandaşlarımızın sağlığı devletimizin sosyal sorumluluğu altındadır” dedi.

İkametgahlarına göre tüm vatandaşların bir aile hekimine bağlandığını, tedavilerini bundan böyle aile hekimlerinin yapacağını belirten Vali Düzgün, aile hekiminden memnun kalmayan vatandaşın 3 ay sonra isterse başka bir aile hekimine geçiş yapabileceğini söyledi.

Aile hekimlerinin, sorumlu olduğu kişi ve ailesinin sağlık özgeçmişini bileceğini, o aile fertlerinin sağlık durumunu sürekli takip edeceğini, bunun uzun döneme yayılan tedavi ve teşhiste büyük faydalar sağlayacağını kaydeden Vali Düzgün, “Zaman içerisinde sistem oturacak ve vatandaşlarımızın sağlık durumları, şartları, tedavi ve teşhisleri sürekli bir doktorun gözetiminde olacak. Bu uygulama sağlıklı nesiller yetişmesi açısından büyük bir çalışmadır. Bu uygulama ile vatandaşlarımızın sağlığı devletimizin sosyal sorumluluğu altındadır” diye konuştu.

Halen Ordu'da toplam 19 tane Toplum Sağlığı Merkezi, 62 tane Aile Sağlığı Merkezi bulunduğunu, 62 Aile Sağlığı Merkezinde 187 aile hekiminin görev yaptığını, Ordu merkezde ise 6 tane sağlık ocağı bulunduğunu kaydeden Vali Düzgün, şöyle konuştu: “Aile hekimliğine geçilmesinden sonra bunu ikiye katlayarak merkez ilçede 12 tane Aile Sağlığı Merkezi oluşturuldu. Bu Aile Sağlığı Merkezlerinde ise 45 aile hekimi görev yapıyor. Bunların dışında mesaiden sonra, akşam saatinde ya da acil durumda nereye başvuracağını diye düşünenler olursa, bunlarda her zaman devlet hastanelerimize, toplum sağlığı merkezlerine ve 112 acil servisine başvurarak yine tedavilerinin yapılmasını isteyebilirler.

Aile hekiminin yanına gelemeyecek kadar çok yaşlı, özürlü ve felçli durumdaki vatandaşlarımız için de evde bakım hizmeti verilmeye başlandı. Bu gibi durumlarda hekimlerimiz evde bakım hizmeti için ilgilinin evine gidebilecekler.”