BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babadan türbanlı kızına tam destek

Başörtülü derse girmek isteyen ilkokul öğrencisinin babası: Kendi kararı, kızımın yanındayım

Abone ol

Adana'da Kanuni İlköğretim Okulu'nda derslere başörtülü girmek isteyen 8. sınıf öğrencisi Tuğba Y.'nin babası Hüseyin Y., kızının 5 günden bu yana okula alınmadığını belirterek, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.


Dün saat 07.30 sıralarında Dumlupınar mahallesindeki Kanuni İlköğretim Okulu'nda başörtüsü ile okula girmek isteyen Tuğba Y. babası ile okula gitti. İddialara göre, başörtüsü ile okula girmek isteyen 13 yaşındaki öğrenciye okul yetkilileri izin vermedi. Baba Hüseyin Y. kızının okula alınmadığıyla ilgili tutanak istedi ancak verilmedi. Baba Hüseyin Y. ısrarlarını artırdı ancak sonuç alamadı.


Baba- kız okuldan ayrılıp 200 metre uzaklıktaki evlerine döndü. Bir şekerleme fabrikasında işçi olarak çalışan 3 çocuk babası Hüseyin Y., kızının başörtülü alınmadığı için okula gitmediğini söyledi. İlköğretimde dahil okullarda başörtüsünün serbest olmasını isteyen Hüseyin Y., "Herkes istediği şekilde zaten giriyor. Kızım da kendi iradesiyle başını örttü. Artık okula bu şekilde gitmek istiyor. Okul yönetimiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulanacağım." diye konuştu.


Kızının bir yıldan bu yana başörtülü olduğunu ve bunu da kendi iradesi ile gerçekleştirdiğini anlatan Hüseyin Y. şunları söyledi: "Okula gitmesini ben de istiyorum. 5. gündür okula alınmıyor. İsteği ile örtündü. Ailece yanında olduğumuzu söyledik. 3 gün ben gittim. Almadılar, tutatak tutun dedik ancak olmadı. Bize istediğiniz yere şikayet edin diyorlar. Akıl baliğ olmuş bir çocuk örtünmesi gerektiğini kendisi düşünüyor. Üniversiteli ve ilköğretimli olması farketmiyor. Bu süreci bekleyeceğiz."


Okul yetkililerinin kendisi ile görüşüp kızının başörtüsünü çıkarıp eğitime devam etmesini istediklerini anlatan Hüseyin Y. "Artık takılmış, tak-çıkar olmaz. Türbanı çıkarsın devam etsin dediler, kabul etmedik. Çocuğun kendi kararıdır. Bir seneye yakındır söylüyor zaten. Üzülerek okula gidiyordu." dedi.


Başörtüsünün tüm alanlarda serbest olmasını istediğini kaydeden Hüseyin Y., "Herkes özgürce herkes okusun istiyoruz. Başı açık okuyorsa kapalı da okusun. Bunları dışlayarak bir yere varamayız. Okuma haklarını sürdürmelerini istiyoruz." diye konuştu.


Başörtülü okumak istediğini söyleyen Tuğba Y. ise yasağın her yerde kalmasını istedi. Siyasilerin bu konuda tartışıp çözüm bulmasını isteyen Tuğba Y., okula gitmek istediğini sözlerine ekledi.


PROVOKASYON OLARAK NİTELENDİRDİ
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, bugüne kadar derslere başı açık gelen bir öğrencinin Meclis'te üniversitedeki başörtüsü sorununun çözümünün görüşüleceği günlerde başörtüsüyle okula gelmesini provokasyon olarak niteledi.
Aynı yetkili, babanın kendi bulunduğu çevrenin baskısıyla kızını başörtüsüyle okula göndermek istediğini ileri sürdü.