BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.446,88
HABER /  DÜNYA

Bu kurbanlık kendini öptürüyor

Düzce’nin Yeni Taşköprü köyünde kurulan hayvan pazarında satılığa çıkarılan "Arda" isimli tosun ile sahibi arasında büyük bir sevgi var. S...

Abone ol

Düzce’nin Yeni Taşköprü köyünde kurulan hayvan pazarında satılığa çıkarılan "Arda" isimli tosun ile sahibi arasında büyük bir sevgi var. Sahibi, tosuna "Öpeyim oğlum" dediğinde kendisini öptürüyor.
Yeni Taşköprü köyünde kurulan hayvan pazarında satışa çıkarılan Arda isimli tosun ve sahibi Osman Yaman arasındaki sevgi bağı dikkatleri çekiyor. Hayvan üreticisi Osman Yaman, yaklaşık 2 yıl önce de Paşa isimli bir tosun yetiştirmiş ve Paşa’da, Arda gibi yeteneklere sahipti.
1 yaşında olan Arda isimli tosunu doğduğu günden beri elleri ile besleyen Osman Yaman, gösterdiği sevgi ile eğitmeyi başardı. Sahibinin talimatlarını yerine getiren tosun, talimat ile kafasını kaldırıp indiriyor, sahibinin elinden ekmek yiyor ve kendisini öptürüyor. Osman Yaman, Arda’yı doğduğu günden bugüne kadar kendi elleri ile beslediğini ifade ederek, "Erkek olduğu için satmak zorunda kalıyorum. Dişi olsaydı kesinlikle satmazdım. Doğduğu günden bugüne kadar elimde büyüdü. O da artık bana alıştı ve öpeyim dediğimde gözünü bana uzatıyor. Hayvanları çok seviyorum. Yaklaşık 2 yıl önce Paşa isimli tosunumda yetenekliydi" dedi.
Sahibi Osman Yaman’ın Kurban Pazarı’na getirdiği Arda’nın fiyatı yaklaşık 10 bin lira civarında.
(İHA)