BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Havalimanında bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı için yurtiçi ve yurtdışına gidişlerin başlaması nedeniyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da yolcu yoğunlukları dünden itiba...

Abone ol

Kurban Bayramı için yurtiçi ve yurtdışına gidişlerin başlaması nedeniyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da yolcu yoğunlukları dünden itibaren başladı. Biniş ve pasaport bankoları ile terminal giriş kapılarında işyerlerinden izin alarak erken tatile çıkanlardan dolayı yolcu yoğunlukları yaşanırken, THY ve özel havayolu şirketleri yoğun yolcu taleplerini karşılamak için ek seferler koydu.
Bayram tatiline çıkanlarla, gurbetçilerin bayram için Türkiye’ye gelmeye başlaması sınır kapılarında yolcu yoğunluğu yaşanmasına yol açtı. Bayram iznine erken başlayanlar İstanbul Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar terminalinde yoğunluğa neden oldu. Terminal giriş kapıları başta olmak üzere pasaport ve biniş bankolarında uzun kuyruklar meydana geldi. Özellikle tatil için Türkiye’ye gelen gurbetçi kafileler dikkat çekerken, yolcular kuyruklarda dakikalarca kendilerine sıra gelmesi için bekledi. Havayolu şirketleri de yoğun talebi karşılayabilmek için ek seferler koydu. Tatil beldelerine sahip kentlere konulan ek seferlere rağmen, bayram döneminde uçaklarda yer bulmak zorlaştı. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin bayrama denk gelen uçuşlarında doluluk oranlarında önemli artışlar yaşandı. THY bayram için Antalya’ya 19, Dalaman’a 11,Trabzon’a 8, Bodrum’a 4, Adana’ya 1, KKTC için ise 5 ek sefer koydu. Vatandaşlar bayram tatili için memleketlerine gitmeyi tercih ederken, havalimanları dışında otogarda da yoğunluklar başladı.
Bu arada, sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uçağını kaçıran yolcular olurken,THY’nin yaklaşık 20 uçağı rötar yapmak zorunda kaldı.
(İHA)