BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,90
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

Bu kez de AKPnin afişleri söküldü

MHP adayı Aytaç Durak’ın afişleri AKP'nin başvurusu sonucunda kaldırılmıştı. MHP karşı atağa geçti.

Abone ol

ADANA’da, Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak’ın, AKP’nin başvurusu sonucu kaldırılan propaganda afişlerinin ardından bu kez MHP’nin verdiği dilekçeyle AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici’nin dev afişi seçim kurulu kararıyla polis gözetiminde itfaiye ekiplerince söküldü.

AKP’nin propaganda amaçlı Türk bayrağı ve Atatürk resimleri bulunan seçim araçlarının da toplatılmasına karar verildi. Afişin sökülmesi sırasında AKP ve MHP’liler arasında tartışma yaşandı.

MHP adayı Durak’ın propaganda afişlerinin giydirildiği belediye otobüsleri, 2 gün önce seferden alıkonulmuş, tüm afişler sökülmüştü. Bu kez, AKP’li adayın Turhan Cemal Beriker Bulvarı’ndaki Merkez Seçim Bürosu’nun yanındaki binada asılı dev afiş ile büroyu çevreleyen ‘Sen Adana’sın. Büyük düşün. Her şey Adana için’ yazılı pankartlar propaganda amaçlı Türk bayrağı ve Atatürk resimleri bulunduğu için toplatıldı. Polisler, dün akşam üzerinde ‘Seçim kurulu tarafından görevlendirilmiştir’ yazılı Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye araçlarıyla 27 metre uzunluğundaki dev afişi uzun bir uğraşın ardından bulunduğu yerden sökebildi.

Afişin sökülmesi sırasında itfaiye ekiplerinin yanına gelen ve MHP’li olduğunu söyleyen kimliği belirsiz bir kişi, AKP’li gruba, “Afişin sökülmesini zevkle izleyeceğim” deyince kavga çıktı. AKP’li grubun kovaladığı kişi, polis ekiplerince alınıp, götürüldü. Bağlanan seçim araçlarındaki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri de söküldü. Bu arada seçim bürosu dışında, bir bankanın inşaatının çevre duvarı üzerine asılan diğer afişlerin sökülmesi için süre tanındı.

Afişin sökülmesinin hukuka aykırı ve MHP’nin rövanşı alma çabası olduğunu savunan AKP adayının avukatı Murat Gürsel Güleçyüz, “Yasalara göre seçim büroları hiçbir şekilde seçim yasaklarına tabi değildir. Bizim büromuz da daha önceden emniyete bildirilmiş bürodur. Yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğu kanaatindeyiz. Bu afişlerin kaldırılmaması gerekir. Çünkü burası seçim bürosu. Bunu belediye otobüslerindeki afişlerin kaldırılması olayının rövanşı olarak görüyoruz. İl Seçim Kurulu’na, orası da reddederse Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz” dedi.