BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.507,03
HABER /  GÜNCEL

Bu kaya arabayı dümdüz yaptı

Deprem oluyor sandılar. Arabalarına binip kaçacaklardı ki 10 tonluk kayayı gördüler.

Abone ol

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Yoğunoluk yaylasına düşen 10 ton ağırlığındaki kaya parçası faciaya neden olacaktı.

Yaklaşık bir kilometre yükseklikteki tepeden sabah 04:00 sıralarında büyük bir gürültü ile sürüklenen 10 ton ağırlığındaki kaya parçası, Ramazan İnceoğlu'nun(45) 80 AH 466 plakalı aracını ezdi, daha sonra karşısına çıkan dut ağacına çarpan kaya parçası bir müddet daha ilerleyerek ancak durabildi.

Büyük bir korku atlattıklarını söyleyen Ramazan İnceoğlu, "Sabah 04:00 sıralalarında büyük bir gürültü duydum. Deprem oluyor sandım ve hemen ailemle arabaya binip kaçmayı düşündüm, fakat elektrik kesik olduğundan arabanın anahtarını bulamadım. Biz de dışarı çıkarak evin yan tarafına saklandık, bu sırada yukardan büyük bir taş gelerek arabamı ezdi. Hızını almayan kaya parçası orada bulunan dut ağacına çarpıp yön değiştirdi ve az ilerde durdu. Çok büyük bir facia atlattık. Verilmiş sadakamız varmış." dedi.

Köy Muhtarı Ahmet Berk ise, köylerinde ilk defa böyle bir olay olduğunu söyleyerek, "Küresel ısınma dolayısıyla aşırı sıcaklar toprağın çekilmesini sağladı ve yarılan toprak ise taşı boşa çıkardı, böylece boşa çıkan kaya parçası da aşağı doğru sürüklendi. 10 tonluk kaya parçası 3 metre daha kuzeyden geçseydi Ramazan İnceoğlu'na ait evi yıkacak ve büyük bir faciaya olacaktı. Kaya parçası dut ağacına çarpıp yön değiştirmeseydi, orada bulunan Duran Gültepe ve İsmail İspenoğlu'na ait evlere çarpacaktı. Hatta taş anayola kadar bile inebilirdi. Köyümüz büyük bir facia atlattı." diye konuştu.